Ηλεία

Ηλεία: Σταδιακή χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές

Ακούστε το άρθρο

Από το βράδυ της Τετάρτης  ξεκίνησε σταδιακά  να χιονίζει έντονα στη περιοχή Βάσσαι Φιγαλείας και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ σύντομα η περιοχή να αποκτήσει ένα πυκνό στρώμα χιονιού ενώ χθες  το πρωινό,  βρήκε την Ορεινή Επαρχία Ολυμπίας και κυρίως τμήματα των Δ.Ε Φιγαλείας & Ανδρίτσαινας στα λευκά. Οι χιονοπτώσεις έντυσαν στα λευκά τα Πετράλωνα, το Κρυονέρι, τα Περιβόλια, το Δραγώγι, τη Λυνίσταινα έως και του Σκληρού με χιονόστρωση που κυμάνθηκε μεταξύ 1-5 πόντους.

Ωστόσο από το Δραγώγι και ανοδικά προς Επικούριο Απόλλωνα μέχρι και τη τοποθεσία Αγία Παρασκευή Ανδρίτσαινας το λευκό πέπλο άγγιξε τους 10 πόντους.

Μάλιστα σε σημεία περιμετρικά του Ναού του Επικουρίου έφτασε και τα 20εκ.

Σε ετοιμότητα ήταν από την πρώτη στιγμή  η Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας και Δ.Ε Φιγαλείας, Δ.Ε Είρας και Δ.Ε Ανδρίτσαινας οι αντιδήμαρχοι, ενώ υπήρχε και σε αναμονή εκχιονιστικό μηχάνημα καθώς και αλάτι αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Το Α.Τ Ανδρίτσαινας έλεγξε κάθε δρόμο όπου υπήρχε πρόβλημα και από πολύ νωρίς το πρωί υπήρχε σχετική ενημέρωση προς τις αρμόδιες αρχές πολιτικής προστασίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δρόμοι προς και από τον αρχαιολογικό χώρο  είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι ενώ παρά τις δυσκολίες της ημέρας ο Ναός δέχθηκε χθες  περίπου 80 επισκέπτες.

Και στα ορεινά του Δήμου Ολυμπίας

Στα λευκά, με λιγότερο χιόνι όμως,  ντύθηκαν και τα ορεινά χωριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αφού χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν   στα Τσίπιανα, Αγ. Κυριακή και Κρυόβρυση της Δημοτικής Ενότητας Λασσιώνας , χωρίς να δημιουργήσουν  προβλήματα.ω

Όλη η επικαιρότητα