Ηλεία

Ηλεία: Στην αφετηρία οι δήμαρχοι – Σήμερα οι δημαιρεσίες

Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα  οι ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων του Νομού μας, αφού  μέσα από την  εκλογική διαδικασία θα αναδειχθούν τα νέα Προεδρεία των Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και οι δύο σημαντικές επιτροπές για την εν γένει λειτουργία των Δήμων, αυτή της Επιτροπής Ζωής καθώς και η Οικονομική Επιτροπή.

Αν θέλουμε να εμβαθύνουμε περισσότερο στις σημερινές συνεδριάσεις , ουσιαστικά σήμερα θα είναι το πρώτο «τεστ» για τους νεοεκλεγείς δημάρχους, αφού με τις επιλογές τους και τις προτάσεις τους για τις συγκεκριμένες θέσεις, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν ευχάριστα  αλλά και δυσάρεστα σε κάποιους συναισθήματα.

Τι  να κάνουμε,  να ευχαριστήσεις όλους δεν γίνεται…

 

Δήμος Πύργου

Ο Νώντας Κυριαζής, όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, αφού το όνομα του είναι το επικρατέστερο για να προταθεί από τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί.

Δήμος Ηλιδας

Στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στο δημαρχείο στην Αμαλιάδα θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του για την ανάδειξη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα  πληροφορίες, για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επικρατέστερος είναι  ο δικηγόρος Αντώνης Πατρινός, χωρίς να αποκλείεται κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής από τον  Δήμαρχο Ηλιδας Γιάννη Λυμπερη, ο οποίος όπως πάντα δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

 Ο Σωτήτης Παπαηλίου θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, αφού όπως όλα δείχνουν το όνομα του έχει «κλειδώσει» εδώ και μέρες για την συγκεκριμένη θέση από τον νέο Δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανάδειξη τόσο του Προεδρείου όσο και των υπόλοιπων επιτροπών,  θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων  στο δημαρχείο της Ολυμπίας.

Δήμος Πηνειού

 Στις 11.00 το πρωί στο δημαρχείο στην Γαστούνη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού, για την εκλογή του Προεδρείου αλλά και των επιτροπών.

Σίγουρος  και εδώ θεωρείται για την θέση του προέδρου ο Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος η παράταξη του οποίου στήριξε στον δεύτερο γύρο των εκλογών  τον  Δήμαρχο Αντρέα Μαρίνο.

 

Δήμος Ζαχάρως

Στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως, στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Ζαχάρως) ώστε να διεξαχθεί εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Φώτης Αλεξανδόπουλος θα είναι αυτός που θα καταλάβει την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αφού ο έτερος ισάξιος «διεκδικητής» ο Γιάννης Μπαλαδήμας θα βρεθεί στα ηνία της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες της επιχείρησης.

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο στην πόλη των Λεχαινών. Όπως όλα δείχνουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, για την θέση του Προέδρου θα προταθεί από τον Δήμαρχο Γιάννη  Λέτζα,  η Γεωργία Κακαλέτρη.

Δημος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Άρωμα γυναίκας όπως όλα δείχνουν θα έχει η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού η παράταξη του δημάρχου  Σάκη Μπαλιούκου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. θα προτείνει για την συγκεκριμένη θέση είτε την Κατερίνα Στρουμάκου είτε την Φωρεινή Μάλλιου-Αθανασοπούλου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο στις 11 το πρωί.

Όλη η επικαιρότητα