Χωρίς κατηγορία

Ηλεία: Στην τελική ευθεία η διαχείριση των απορριμάτων

konideika-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη των εργολάβων που θα κατασκευάσουν το ΧΥΤΥ και το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση «Τριανταφυλλιά», ενώ την ίδια ώρα ο δήμος Ήλιδας ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες παράταση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ στη θέση «Κονιδέϊκα», εκθέτοντας παράλληλα και στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας όλα τα ζητήματα που καθιστούν επιβεβλημένη την προσωρινή λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.

Την ώρα που ο νομός θυμίζει «καζάνι που βράζει» σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με χθεσινές του δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, βάζει μία άλλη διάσταση στο θέμα και εμφανίζεται πιο αισιόδοξος από ποτέ για την οριστική λύση του προβλήματος.

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες

«Το ζήτημα των σκουπιδιών στην Ηλεία, βρίσκεται στην καλύτερή του φάση από ποτέ και έχει δρομολογηθεί ήδη η κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Ήλιδας, προχθές συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου και ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας Διαλόγου και τώρα ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία θα δημοσιευθούν για 52 ημέρες και αμέσως μετά θα βγει η Κοινοπραξία που θα αναλάβει την κατασκευή του εργοστασίου.

«Εντός του έτους θα γνωρίζουμε την Κοινοπραξία και θα προχωρήσουμε στο συμφωνητικό για την κατασκευή του εργοστασίου» υπογράμμισε ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος επεσήμανε ότι πριν από αυτό, έχει ήδη προχωρήσει η επιτροπή στην αξιολόγηση και τώρα βαθμολογεί για τον εργολάβο που θα αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΥ στην περιοχή. Αυτό αναμένεται να γίνει εντός του Οκτωβρίου και εντός του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

«Κατά συνέπεια, το θέμα της διευθέτησης του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, βρίσκεται στην τελική ευθεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

Δεν υπάρχει θέμα διαμαρτυρίας

Αναφορικά τώρα με το ΧΑΔΑ στα «Κονιδέϊκα», όπου σημειώθηκαν παρατράγουδα το βράδυ της Δευτέρας με την σύλληψη τριών εργαζομένων του δήμου που πήγαν εκεί να εναποθέσουν απορρίμματα, ο κ. Λυμπέρης τόνισε ότι ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την αποκατάσταση του χώρου, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών και στο χώρο που θα αποκατασταθεί θα τοποθετηθεί δεματοποιητής, ο οποίος θα δεματοποιεί τα απορρίμματα για 1 με 1,5 χρόνο, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων.

«Πρόκειται για τετελεσμένα πράγματα και δεν υπάρχει θέμα να διαμαρτύρονται, πολύ περισσότερο οι κάτοικοι της περιοχής, γιατί μιλάμε για ένα θέμα που δημιουργούσε τόσα προβλήματα και δίδεται οριστική λύση πλέον. Τι πάμε να εμποδίσουμε λοιπόν, την διευθέτηση του προβλήματος; Πάμε σε ολοκληρωμένη διαχείριση και αυτά τα ζητήματα θα τα εκθέσουμε και στην Εισαγγελέα και έχουμε ζητήσει και παράταση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ για ένα με ενάμιση μήνα» τόνισε ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, επισημαίνοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση και οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα αλλά και ο δήμος.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα