Ηλεία

Ηλεία: Στο αυτόφωρο 40χρονος για λαθροθηρία

Ακούστε το άρθρο

Έναν 40χρονο που φέρεται να είχε κυνηγήσει λάθρα, εντόπισαν και προσήγαγαν προχθές το πρωί στα ορεινά της Ηλείας, στα όρια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Αλέξανδρος Παπαγιάννης και οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Γεώργιος Λάττας, Παναγιώτης Μπόρας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Χαράλαμπος Χριστόπουλος και Κωνσταντίνος  Βασιλόπουλος.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε στο αυτοκίνητό του λίγο μετά τις 6 το πρωί και ακινητοποιήθηκε από τους θηροφύλακρες, οι οποίοι βρήκαν στη θέση του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο γεμάτο με 5 φυσιγγια και έναν λαγό. Ακολούθησε προσαγωγή στο Δασαρχείο Πύργου και στη συνέχεια, μαζί με τον Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα, ο 40χρονος οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου στην Εισαγγελέα Πύργου.

Τόσο το όπλο και τα φυσίγγια, όσο και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ το θήραμα, με εντολή του κ. Λάττα, παραδόθηκε από τους θηροφύλακες σε ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας για φιλανθρωπικό σκοπό

«Είμαστε σίγουροι ότι, αν υπάρχουν ακόμα, κάποιοι που θεωρούν ότι μπορούν να αψηφούν τους Νόμους, να κλέβουν τα θηράματα από τους νόμιμους κυνηγούς  και να ντροπιάζουν την κυνηγετική οικογένεια με την παραβατική συμπεριφορά τους, σύντομα θα ακολουθήσουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και αυτοί» τονίζει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, αποδίδοντας τα εύσημα στους θηροφύλακες για την αποτελεσματικότητά τους και το έργο που επιτελούν, και ευχαριστώντας τον δασάρχη Πύργουη για τη συνεργασία και τη βοήθειά του.

Όλη η επικαιρότητα