Ηλεία

Ηλεία: Στον Πύργο οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες οι σύλλογοι Ξενοδόχων των νομών της Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο Marily στον Πύργο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού αλλά και για τους τρόπους επίλυσής τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρόκειται για ένα τακτικό διοικητικό συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, το οποίο συνεδριάζει κάθε μήνα σε διαφορετικές περιοχές κάθε φορά. Αυτή τη φορά το συμβούλιο διεξήχθη στην πόλη του Πύργου, όπου εξετάστηκαν θέματα  τεχνικής φύσεως που απασχολούν ιδιαίτερα τους ξενοδόχους, όπως για παράδειγμα τα πνευματικά δικαιώματα ή η υποχρέωση συμμόρφωσης στις 25 Μαΐου με το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πελατών, θέματα φορολόγησης καθώς και ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα σχετικά με τον τουρισμό, για τα οποία και θα αποφασιστεί στο άμεσο μέλλον μια σειρά προτάσεων που θα μπορούσαν να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης και προγραμματισμού. Στο συμβούλιο τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για υποδομές, για τις οποίες πρέπει και ο δήμος να προσφέρει τη βοήθειά του προκειμένου να ολοκληρωθούν συντομότερα και χωρίς προβλήματα. Συγκεκριμένα, εστίασαν αρχικά στη βελτίωση των αστικών κέντρων που θα προσελκύσουν τους τουρίστες και δε θα τους διώξουν με την εικόνα τους. Η δημιουργία γηπέδων και καταλυμάτων υψηλών υπηρεσιών αποτελούν και αυτά απαραίτητα μέτρα για την προσέλκυση των τουριστών, εκτιμώντας ότι με όλα αυτά η ανταπόκρισή τους θα είναι δεδομένη.

Στα πιο τεχνικής φύσεως ζητήματα, αναφέρθηκαν στην ανάγκη συμμετοχής τους σε εκθέσεις μαζί με τα Επιμελητήρια και στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων του οποίου η καθολική εφαρμογή θα ξεκινήσει στις 25 Μαΐου. Για το τελευταίο αυτό ζήτημα μίλησε η οικονομολόγος Γεωργία Λιβαδάρου, όπου εξήγησε στους ξενοδόχους τους τρόπους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πελατών, που πλέον γίνεται αναλυτικότερα. Ο έλεγχος για το συγκεκριμένο ζήτημα θα γίνεται από ανεξάρτητη αρχή που δε θα ελέγχεται από κάποιο ανώτερο φορέα. Σύμφωνα με την κ. Λιβαδάρου, οι ξενοδόχοι οφείλουν να κάνουν αρκετές τροποποιήσεις που θα εγγυώνται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Ιδιαίτερα χαρούμενος που το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος που τόνισε: «Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά εδώ στην Πελοπόννησο. Δεν εφησυχαζόμαστε και δεν ηρεμούμε. Προσπαθούμε μέσα από συναντήσεις να βρούμε λύσεις για κάθε ζήτημα των συλλόγων και ιδιαίτερα εμείς, που κατά ένα μεγάλο ποσοστό εκπροσωπούμε τα μικρά ξενοδοχεία και ελπίζουμε ότι μέσα απ’ αυτές τις ενέργειες θα προκύπτουν πάντα θετικά αποτελέσματα». Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκος θέλησε να αναλύσει περισσότερο τα θέματα του συμβουλίου.

Το παρόν στο συμβούλιο έδωσαν ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας Κώστας Μαρινάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, η αντιπρόεδρος Ξανθή Σβούκα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Άργους Πέτρος Κουτσόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτριος Πολλάδης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ολυμπίας Ιωάννης Μαμούσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου.

Όλη η επικαιρότητα