Εκπαίδευση Ηλεία

Ηλεία: Συνάντηση συλλόγου Φοιτητών ΤΕΙ Αμαλιάδας με τον δήμαρχο Ήλιδας – Συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων

Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Αμαλιάδα, διατύπωσαν χθες το νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Το νέο Συμβούλιο συγκροτήθηκε προχθές σε Σώμα και ο πρόεδρος Γιάννης Μάρκου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη χθες το μεσημέρι στον Δήμαρχο Ήλιδας.

Η συνάντηση έγινε σε κακό κλίμα και δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα, προκειμένου να δοθούν λύσεις.

«Είναι άποψη των καθηγητών»

Αναφορικά με την πρόταση που έχει υποβάλλει η Γενική Συνέλευση των καθηγητών στον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας την μεταφορά του Τμήματος στην έδρα του ΤΕΙ στην Πάτρα, ο κ. Χριστοδουλοπουλος ανέφερε πώς πρόκειται απλώς για μία πρόταση των καθηγητών και ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει την ίδια άποψη για το θέμα. Ανέφερε δε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. «Η πρόταση των καθηγητών είναι μία άποψη. Το βασικό είναι ότι οι φοιτητές δεν ζήτησαν την μεταφορά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Ο πρόεδρος των φοιτητών ανέφερε ότι στην πρόταση της Γενικής Συνέλευσης για το αναπτυξιακό σχέδιο του τμήματος, ως εκπρόσωπος των φοιτητών ψήφισε την πρόταση που δεν αναφέρει την μεταφορά του τμήματος. Αναφορικά με την χθεσινή συνάντηση με τον Δήμαρχο ο Γιάννης Μάρκου επεσήμανε: «Είχαμε μία καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο και ο δήμος και οι φοιτητές θα βοηθήσουμε για να φτιάξουμε ένα άριστο τμήμα».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα της επέκτασης των εγκαταστάσεων, το Εδαφολογικό και της συνεργασίας σε όλους τους τομείς και ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είναι προς τιμήν των παιδιών που τρέχουν να βελτιώσουν το τμήμα. Οι απόψεις μας ταυτίζονται και θέλουμε να απογειώσουμε το τμήμα».

Όλη η επικαιρότητα