Ηλεία

Ηλεία: Συνελήφθη 43χρονος για εμπρησμούς πλησίον του νεκροταφείου Μανωλάδας – Εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλες πυρκαγιές

Μια του εμπρηστή, δύο και τρεις του εμπρηστή, τέσσερις και… συνελήφθη. Το παιχνίδι με την φωτιά δεν είχε καλή εξέλιξη για τον 43χρονο από την Βουπρασία αφού δεν υπολόγισε τους άνδρες της Δ.Α.Ε.Ε. τους «ντετέκτιβς της πυροσβεστικής» και κατέληξε στα χέρια των αρχών.

Ο 43χρονος συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ με  την κατηγορία του εμπρησμού, αφού νωρίτερα άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με την συνδρομή ανδρών της ανακριτικής υπηρεσίας της ΠΥ Λεχαινών τον είχαν εντοπίσει να κινείται στην περιοχή του νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, όπου σε δύο σημεία είχαν ξεσπάσει φωτιές.

Υποψίες και για άλλες φωτιές

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως εμπρηστής είχε χάσει πρόσφατα τον πατέρα του και περιφερόταν γύρω από το νεκροταφείο συχνά..

Ο συλληφθείς κατηγορείται για τρεις εμπρησμούς στην περιοχή του Νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες πυρκαγιές όπως αυτή της Βάρδας.

Χθες το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και σήμερα θα δικαστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Σε σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με δελτίο Τύπου, αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρείς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,

24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,

24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία.

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».

Κάηκαν 100 στρέμματα

Την τελευταία εβδομάδα στη Βάρδα, τη Νέα Μανωλάδα και την ευρύτερη περιοχή  είχαν ξεσπάσει πυρκαγιές οι οποίες έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις ηλικιωμένες με αναπνευστικά προβλήματα, απείλησαν σπίτια ιδιαίτερα στη Βάρδα, κάηκαν λιοστάστια και περιβόλια, χορτολιβαδικέςεκτάσεις και δεκάδες άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν με 39 και 40 βαθμούς θερμοκρασία για την κατάσβεση της φωτιάς μαζί με εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η φωτιά έχει κάψει περίπου 100 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτοδασικής έκτασης στην περιοχή της Βουπρασίας. Πληροφορίες από την ΠΥ κάνουν λόγο για εμπρησμό. Η φωτιά δεν εξαπλώθηκε γιατί ήταν έγκαιρη η επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όλη η επικαιρότητα