Ηλεία

Ηλεία: Τέλος στην περιπέτεια δύο ανήλικων – Επέστρεψαν στον πατέρα τους με απόφαση του Εφετείου Στουτγάρδης

Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην περιπέτεια δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία είχε απομακρύνει η μητέρα τους από τον πατέρα τους στην Αμαλιάδα και τα είχε μεταφέρει στην Γερμανία, έβαλε η απόφαση που εξέδωσε το Εφετείο Στουτγάρδης Γερμανίας.

Με την απόφαση που εξέδωσε το Εφετείο, υποχρεώθηκε η μητέρα των δύο ανήλικων τέκνων να επιστρέψει μαζί με τα παιδιά στην γενέτειρα πόλης τους, όπου διέμενε η οικογένεια τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα παιδιά είναι ηλικίας ενός και πέντε ετών και ο πατέρας κατέχει την επιμέλεια, σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 111/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Σκληρή μάχη

Την υπόθεση στο Δικαστήριο της Γερμανίας χειρίστηκε η δικηγόρος της Αμαλιάδας Dr. Αλεξία Μαρινοπούλου, η οποία έδωσε σκληρή μάχη για την επιστροφή των παιδιών στην γενέτειρά τους και κατάφερε να την κερδίσει.

« Σκληρή ήταν η μάχη για την επιστροφή των δύο ανήλικων τέκνων στην Αμαλιάδα, η οποία κερδήθηκε από εμέ στα πλαίσια Ασφαλιστικών Μέτρων, επί 6ώρης συζήτησης, μέχρι εξαντλήσεως των συμμετασχόντων, και υπό παρουσία της μητέρας, η οποία παρακράτησε τα τέκνα πάνω από 6 μήνες στην Γερμανία. Με γρήγορα βήματα και ειδικών διαδικασιών ενώπιον της Κεντρικής Αρχής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό εφαρμογή της Διεθνή Σύμβαση της Χάγης σε περιπτώσεις Διεθνών απαγωγών, μπορούσε να κερδηθεί αυτή η μάχη μόνο από το γραφείο μου: Λόγου της διδακτορικής μου διατριβής, την οποία συνέταξα στον τομέα της γονικής μέριμνας και βαθμολογήθηκε με Άριστα Παμψηφεί (magna cum laude) από το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης/ Γερμανίας, είχα τις ειδικές γνώσεις, τόσο στο αστικό, όσο στο διεθνές δικονομικό, αλλά και στο ποινικό δίκαιο. Στο κάτω- κάτω η παρακράτηση ανηλίκων στο εξωτερικό, δίχως απόφαση επιμέλειας δικαστηρίων της συνήθη διαμονής τους (εδώ Ελληνικών Δικαστηρίων) ή την προγενέστερη συναίνεση του άλλου γονέα (εδώ του πατέρα), δεν επιτρέπεται και διώκεται και ποινικά» θα πει η κα Μαρινοπούλου και συνεχίζει:  «Με αγάπη και για τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου, Παναγιώτη Βασ. Μαρινόπουλο, που γεννήθηκε το έτος 1938 στην Αμαλιάδα, κάτοικος Γερμανίας, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Βερολίνου Γερμανίας και επί δεκαετίες σε διευθύνουσα θέση της οικονομίας της Φρανκφούρτης, υποστήριξα τον δεσμό προς τον τόπο αυτό, αλλά και την ηθική ισορροπία σε μία τέτοια υπόθεση. Η εντολή προς το γραφείο μου, την επιστροφή των τέκνων στην πόλη της Αμαλιάδας, διεκπεραιώθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσωπικά μελλοντικά αποστασιοποιούμαι από την υπόθεση αυτή και εύχομαι καλή τύχη στα παιδάκια αυτά».

Όλη η επικαιρότητα