Εκκλησία Ηλεία

Ηλεία: Την τιμητική του είχε χθες ο Μητροπολίτης Γερμανός – Πιστοί ευχήθηκαν “Έτη Πολλά”

Σεμνά και ταπεινά γιόρτασε τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός χθες, στον πρόσφατα ανακαινισθέντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου. Εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση κόσμου στη Μητρόπολη Ηλείας, όπου μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ.κ. Γερμανός υποδέχθηκε πλήθος πολιτών και προσώπων του πολιτικού κόσμου, δεχόμενος την αγάπη και τις ευχές τους.

Ιδιαίτερα χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο Μητροπολίτης μας υποδέχθηκε με χαρά το πλήθος κόσμου που έσπευσε να του ευχηθεί, αλλά και εκπροσώπους των Αρχών της Ηλείας, συνομιλώντας για ώρα με όλους και προσφέροντας τους εξαιρετικά εδέσματα.

Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε συγκινημένος μικρούς και μεγάλους για την επίσκεψή τους, ενώ σε συζητήσεις του με τους εκπροσώπους των Αρχών φάνηκε ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για όλα τα προβλήματα της Ηλείας, θέτοντας ταυτόχρονα τη Μητρόπολη στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη. Ούτως ή άλλως, τα τελευταία χρόνια η Μητρόπολη έχει αποδείξει πως όπου είναι αναγκαία προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της.

Νωρίτερα, τελέστηκε λαμπροφόρα Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε του αρχιερατικού συλλειτουργού, πλαισιωμένος από τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους Μεσσαορίας κ.κ. Γρηγορίου (Αρχιεπισκοπής Κύπρου), Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου, καθώς επίσης από πλειάδος ιερέων εκ της ιεράς μητροπόλεως. Στην πανηγυρική Θεια Λειτουργία, παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου μας, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Όλη η επικαιρότητα