Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Ηλεία: Ξεκινά η μάχη του σταυρού…

Με πυρετώδη ρυθμό εργάζονται αυτές τις ημέρες τα κομματικά επιτελεία, καθώς ολοκληρώνεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, προκειμένου να ξεκινήσει από τους υποψηφίους και επίσημα η μάχη του σταυρού.

Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, σε επίσημες ανακοινώσεις με την πλήρη σύνθεση του ψηφοδελτίου έχουν προβεί το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ. Στο ΚΙΝΑΛ η 7η θέση ολοκληρώθηκε με την προσθήκη της Ζωής Γιατρά από τη Γαστούνη, ενώ οι υπόλοιποι έξι έχουν ήδη ανακοινωθεί από την αρχή του έτους και είναι (αλφαβητικά) η οικονομολόγος Εύη Βεργοπούλου, η δικηγόρος Δήμητρα Ζαφειροπούλου, ο οδοντίατρος και πρ. βουλευτής Μιχ. Κατρίνης, ο δικηγόρος Σάκης Κότσιφας, ο νυν βουλευτής Γ.Κουτσούκος και ο γιατρός Μένης Χρόνης.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ απαρτίζουν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Τρύφ.Αθανασόπουλος, ο μηχανικός, μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας και δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Χρ. Γιάνναρος, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ και δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως, Χρ.Γιαννόπουλος, ο συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος Γιώργος Καραπάνος, η συνταξιούχος εργαζόμενη ΕΛΤΑ και πρόεδρος ΟΓΕ Πύργου, Σία Ξενοστάθη, η εμποροϋπάλληλος και πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας, και η Ζωή Τσάση, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου-Κυλλήνης και αντιπρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε προχθές τους έξι από τους επτά υποψηφίους, ενώ πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί και η τρίτη γυναίκα του ψηφοδελτίου. Υποψήφιοι θα είναι ο δικηγόρος και πρώην γ.γ. Ναυτιλίας, Διονύσης Καλαματιανός, ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι διετέλεσαν βουλευτές στην κοινοβουλευτική περίοδο που μόλις τερματίστηκε, ο επικοινωνιολόγος και υποψήφιος δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης το 2010, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, η Μαρία Τζαμπάζη, υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, και η Κατερίνα Νοταρά. Για την 7η θέση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι πιθανότατα η κοινωνιολόγος Βασιλική Παρασκευοπούλου από την Πηνεία.

Στη Νέα Δημοκρατία, «κλειδωμένοι» θεωρούνται ο νυν βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, ο δημοσιογράφος και πρ. βουλευτής και υπουργός Γιώργος Κοντογιάννης, η δικηγόρος και πρ. βουλευτής Διον. Αυγερινοπούλου, η εκπαιδευτικός-δημοσιογράφος Ντένη Νικολοπούλου, η εκπαιδευτικός Αριστέα Παπαδοπούλου και ο οικονομολόγος και ο τ. Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος.

Για την 7η θέση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται «μάχη» ανάμεσα στον

δικηγόρο Ανδρέα Νικολακόπουλο από την Αμαλιάδα, τον απερχ. δήμαρχο Πηνειού, Αλέξη Καστρινό και τον απερχ. δήμαρχο Πύργου, Γαβρ. Λιατσή.

Υποψήφιους για την Ηλεία έχει επίσης ανακοινώσει το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη τον Κώστα Κανελλόπουλο, την ιδιωτική υπάλληλο Ιωάννα-Φωτεινή Μητσοπούλου,  τον Νίκο Ράμμο, τη δικηγόρο Ευγενία Σασσάλου και τον δικηγόρο Γιώργο Φωτόπουλο.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, μέχρι τώρα έχει ακουστεί για την Ηλεία το όνομα του οδοντιάτρου Γιώργου Χήνου, ο οποίος είναι σε συζητήσεις με το κόμμα, δίχως όμως να έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι τώρα.

Όλη η επικαιρότητα