Ηλεία Πολιτική

Ηλειακό χρώμα στην ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη στο Κατάκολο: Αναπτυξιακό σχέδιο με επίκεντρο την Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Ειδικό αναπτυξιακό πλάνο με την Ολυμπία σε πρωταγωνιστικό ρόλο και με άξονες την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό προανήγγειλε από την Ηλεία χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΔΗΜΤΟ Πύργου στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας» στο Κατάκολο.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι η λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων περνά μέσα από ΣΔΙΤ και γενικότερα την εμπλοκή ιδιωτών, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη στροφή της ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και για την πορεία της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι άλλος λαός που θα είχε την Ολυμπία, στον οικείο νομό δεν θα ζούσαν όλοι από αυτήν. Το πώς τα έχουμε καταφέρει είναι “επίτευγμα”. Δεν τα κάναμε όλα τέλεια στο παρελθόν, αλλά έχει έρθει η ώρα να γίνουν πράγματα. Πριν από τις εκλογές η ΝΔ θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη αναπτυξιακή της πρόταση για την Ηλεία, όπως και για κάθε νομό. Ενημερώθηκα για τα αγροτικά ζητήματα και για τον τουρισμό, κομμάτι των οποίων είναι και ο δρόμος Πάτρα-Πύργος», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφ. «Πατρίς» ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε «μύδρους» εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στεκόμενος ιδιαίτερα στα όσα εκτυλίσσονται στον τομέα της δικαιοσύνης.

«Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς δεν έχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο. Το μισό υπουργικό συμβούλιο καθυβρίζει την ελληνική δικαιοσύνη και να κατηγορεί τους δικαστές ότι συγκαλύπτουν φοροφυγάδες και να αμφισβητούν αποφάσεις και να προαναγγέλλουν νέες αποφάσεις από  το βήμα της Βουλής, που απειλούν τις συνταγματικές μας ελευθερίες. Το δημοκρατικό πολίτευμα εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών και στον αλληλοσεβασμό τους. Αυτό που ζούμε είναι φαινόμενο περίεργο και η κυβέρνηση να συνετιστεί και να το σταματήσει», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολούθως μέμφθηκε τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για την εμπλοκή του στην υπόθεση Noor 1, υπογραμμίζοντας ότι οι 12 συνομιλίες με ισοβίτη σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν επιφέρει την παραίτησή του.

«Στο υπουργείο Άμυνας είναι ένας άνθρωπος που του είναι αδύνατον να ασκεί τα καθήκοντά του με ενάργεια, διότι το μυαλό του είναι μόνο πώς θα γλιτώσει τη φυλακή. Δεν έχει θεσμική λογική να μιλά ο υπουργός Άμυνας με ισοβίτη. Θα έπρεπε να είναι εκτός υπουργικού συμβουλίου», είπε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή δεν αποκλείεται να προκαλέσει σοβαρές πολιτικές εξελίξεις.

«Βολές» Γεωργιάδη για την οικονομία

Όσον αφορά την οικονομία, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε την κυβέρνηση για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την προσπάθεια εξόδου στις αγορές, αλλά και τη διαφορετική ρητορική που αναπτύσσουν πλέον οι υπουργοί σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τη φορολογία.

«Κλαυθμοί και οδυρμοί ακούγονται από τα εκκαθαριστικά. Ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν, πληρώνεται σε 5 δόσεις από τις 6 του Σαμαρά. Χθες ο κ. Πιτσιόρλας μας έλεγε πόσο καλές είναι ιδιωτικοποιήσεις. Άνοιξαν βιβλίο προσφορών για τα ομόλογα και ανέκρουσαν πρύμναν όταν ανακαλύφθηκε ότι θα ήταν υποκείμενοι δικαστικά, αν αποκαλυπτόταν ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος και απέκρυπτε την πληροφορία. Όλα στο πόδι για τις εντυπώσεις και τίποτα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται πολιτική αλλαγή διοτι η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο».

Απέκλεισε απολύσεις στο δημόσιο

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφ. «Πατρίς» για αν η μείωση δαπανών που εξαγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημαίνε απολύσεις στο δημόσιο, ο κ. Γεωργιάδης το απέκλεισε με σαφήνεια.

«Δεν χρειάζονται απολύσεις στο δημόσιο, κανένας δεν τις ζητά διότι είμαστε πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αξιολόγηση ναι, απολύσεις όχι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε αναλυτικά ανά κωδικό προϋπολογισμού στη ΔΕΘ τη μείωση δαπανών, κάτι που δεν έχει ξανακάνει άλλος αρχηγός», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες και αν υπάρχει «αφανής εταίρος» στην κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε:

«Δεν υπάρχει άλλος εταίρος. Η κυβέρνηση έχει 153 βουλευτές, που είναι υπόλογοι για όσα γίνονται. Ας μην ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα και ειδικά στη ΝΔ. Μετεκλογικά, ασχέτως αυτοδυναμίας, θα επιδιώξουμε συναινέσεις, διότι έχουμε μπροστά μας συνταγματική αναθεώρηση και προεδρική εκλογή. Δεν είμαστε αλαζόνες. Θέλουμε συναίνεση με όποιον συμφωνεί με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και σέβεται την αστική κοινοβουλευτικη δημοκρατία. ΟΙ ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης.

Νωρίτερα καλωσόρισε τον κ. Γεωργιάδη ο βουλευτής Ηλείας, Κ.ΤΖαβάρας, ο οποίος επισήμανε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι η προσωποποίηση της αγωνιστικότητας που πρέπει να έχουν απάντες στο κόμμα  «για να ανατραπεί η πιο επικίνδυνη και αντιδημοκρατική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα μετά τη δικτατορία». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύργου, Αλ.Παπαδοπούλου και ο τομεάρχης Ηλείας, Γ.Κακούρης.

Όλη η επικαιρότητα