Ηλεία

Ηλίας Ξανθούλης: «Θέλουμε περισσότερο δίπλα μας δήμο και περιφέρεια»

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου για τις εκδηλώσεις που είναι υπό σχεδιασμό
Ακούστε το άρθρο

Το νέο δήμαρχο Πύργου «προσμένουν» στον Εμπορικό Σύλλογο, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τις προσεχείς εκδηλώσεις, με σαφή ορόσημο τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως δήλωσε στην εφημ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, από μόνος του ο Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να κάνει πολλά, αν δεν έχει την υποστήριξη τόσο του δήμου Πύργου, όσο και της περιφέρειας, ενώ ζήτησε να υπάρχει ακόμα καλύτερη συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να επωφεληθεί ο εμπορικός κόσμος της πρωτεύουσας του νομού.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθούλης τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε κάποιες εκδηλώσεις ως Εμπορικός σύλλογος. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιος θα βγει δήμαρχος Πύργου, για να έχουμε μία συνεργασία μαζί του πάνω σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, χωρίς τη βοήθεια του δήμου δεν μπορεί να γίνει κάποιος σχεδιασμός στον Εμπορικό σύλλογο.

Άλλωστε είναι ακόμη νωρίς για να σχεδιάσουμε κάτι, π.χ. για τα Χριστούγεννα, ενώ και από μόνοι μας σαν εμπορικός και καταστήματα, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να κάνουμε κάτι, χωρίς τη βοήθεια του δήμου και των υπολοίπων φορέων. Απλώς έχουμε ζητήσει από το δήμο οι εκδηλώσεις που κάνει στο πάρκο Ξυστρή, αν γίνεται να μεταφερθούν πιο κεντρικά, για να υπάρχει και μεγαλύτερο όφελος για τα εμπορικά καταστήματα. Σκέψεις υπάρχουν για εκδηλώσεις και ευελπιστώ με το νέο δήμαρχο Πύργου, όποιος και αν είναι αυτός, να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και να έχουμε μία καλύτερη ενημέρωση για κάποιες εκδηλώσεις τις οποίες κάνει ο δήμος. Τα Ανθεστήρια π.χ. αντί να γίνουν Κυριακή τα φέραμε Σάββατο, προκειμένου να επωφεληθεί λίγο η αγορά. Γενικά οποιαδήποτε εκδήλωση κάνει η περιφέρεια ή ο δήμος, θα πρέπει να συνεργαζόμαστε, για να έχουμε το καλύτερο αποτύπωμα στην πόλη.

Για αυτό το σκοπό έχουμε συναντηθεί ή θα συναντηθούμε με όλους τους υποψήφιους δημάρχους, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Είχαμε ήδη μία συνάντηση με τον κ. Καννή και θα ακολουθήσουν με τον δήμαρχο τον κ. Αντωνακόπουλο, με τον κ. Μπέλτσο και φυσικά θα ακολουθήσει και ο κ. Λιατσής. Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε κλείσει όλα τα ραντεβού μας με τους υποψήφιους δημάρχους».

Όλη η επικαιρότητα