Ηλεία

Ήλιδα: Εγκληματολογικές έρευνες σε… συγκροτημένο χώρο

Εγκαινιάσθηκε χθες το απόγευμα ο δικός του χώρος μετά από αρκετά έτη συστέγασης με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.
Ακούστε το άρθρο

Υπό νέα στέγη θα βρίσκεται πλέον το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ήλιδας. Εγκαινιάσθηκε χθες το απόγευμα ο δικός του χώρος μετά από αρκετά έτη συστέγασης με το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας. Σκοπός της αλλαγής αυτής είναι το προσωπικό να μπορεί να δουλεύει στο συγκεκριμένο περιβάλλον με άνεση, με την ευχή όλων να έχει επιτυχίες όσον αφορά τη διαλεύκανση εγκλημάτων.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Ηλείο Προϊστάμενο της θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κoυρτέση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής της Δ. Α. Ηλείας Γιάννης Φράγκος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Τριτάρης, στελέχη του ΓΕΕ, διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας και αστυνομικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Αμαλιάδας.

Σύντομοι χαιρετισμοί

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης ζήτησε από τα στελέχη του γραφείου να συνεχίζουν να εκτελούν με ζήλο τα καθήκοντά τους μεταδίδοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους όλης της Ηλείας και να καταφέρουν να εξιχνιάσουν κάθε υπόθεση. Παράλληλα, μετέφερε τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και τόνισε πως πάντα θα είναι δίπλα τους, ενώ πρόσφερε και μια εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής αστυνομίας στον προϊστάμενο του Γ.Ε.Ε. Ήλιδας Γεώργιο Αλεξόπουλο.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσώλης στάθηκε στο αίτημα της Ένωσης να τελέσει την ακολουθία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, δίνοντας παράλληλα την ευχή το γραφείο αυτό να αποτελέσει μια προσωρινή λύση και οι αστυνομικές υπηρεσίες Ήλιδας να μεταφερθούν άμεσα σε ένα σύγχρονο κτίριο που θα παρέχει άνεση και ασφάλεια σε όλους. Επιπλέον, στάθηκε στις επαφές της Ένωσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, αναζητώντας βιώσιμη λύση.

Σύντομος στον λόγο του, ο προϊστάμενος κ. Αλεξόπουλος ευχαρίστησε κάθε έναν από τους παρευρισκομένους ξεχωριστά, ενώ τέλος ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής της Δ. Α. Ηλείας Γιάννης Φράγκος ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν για τη διαμόρφωση του χώρου αυτού και τους ευχήθηκε να το χαρούν με υγεία και καλή συλλογή εγκληματολογικών στοιχείων από τόπους εγκλημάτων προς υποβοήθηση των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης.

Οι σκοποί του Γ.Ε.Ε. Ήλιδας

Το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ήλιδας είναι μια Περιφερειακή Εγκληματολογική Υπηρεσία, υπαγόμενη στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας της Α.Δ. Ηλείας ενώ σε σχέση με τα ειδικά του καθήκοντα υπάγεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Το πλαίσιο της εδαφικής του αρμοδιότητας, ταυτίζεται με αυτή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και ακόμη συνεργάζεται άμεσα με όλες τις Αρχές επιβολής Νόμου.

Μεταξύ άλλων, έχει ως βασική αποστολή:

Την εξερεύνηση τόπου εγκλήματος ή άλλων συμβάντων εγκληματολογικού ενδιαφέροντας και τη φωτογράφισή τους, την περισυλλογή και αξιοποίηση των ιχνών και πειστηρίων, με τη χρησιμοποίηση συγχρόνου επιστημονικοτεχνικού εξοπλισμού και την εφαρμογή επιστημονικών και τεχνικών μεθόδων.
Την εγκληματολογική σήμανση των συλλαμβανομένων ατόμων και κατάρτιση Ατομικού Δελτίου Εγκληματικότητας ή την καταστροφή τους σε περίπτωση αθωώσεως.

Στο Γραφείο υπηρετούν εξειδικευμένοι Ερευνητές Σκηνής Εγκλήματος οι οποίοι έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όλη η επικαιρότητα