Ηλεία

Ήλιδα: Νέα κεραία για δωρεάν ασύρματο internet στην κοινότητα Κέντρου

Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμα κεραία για δωρεάν ασύρματο internet τοποθετήθηκε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ήλιδας, καθώς στο δίκτυο των 32 σημείων του Δήμου εντάχθηκε και το χωριό Κέντρο κοντά στο φράγμα.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελεί μια σημαντική υπηρεσία για τη συγκεκριμένη απομακρυσμένη περιοχή του Δήμου, αφού οι πάροχοι υπηρεσιών internet (ΟΤΕ, Wind, Forthnet κτλ) δεν διαθέτουν κυκλώματα παροχής μέσω σταθερής τηλεφωνίας.

Πλέον, η πρόσβαση στο Internet στο συγκεκριμένο χωριό είναι ελεύθερη για όλους (χωρίς κωδικό πρόσβασης και χωρίς χρονικό περιορισμό παραμονής) όπως και σε όλους τους υπόλοιπους κόμβους του ασυρμάτου δικτύου του Δήμου.

Αρκεί βέβαια οι χρήστες να διαθέτουν τα κατάλληλα τερματικά, όπως  laptop, smartphone ή έναν υπολογιστή χειρός (PDA), τα οποία να υποστηρίζουν τεχνολογίες WiFi. Η ταχύτητα σύνδεσης ανά χρήστη είναι ελεγχόμενη, προκειμένου να υπάρχει η βέλτιστη αξιοποίηση του δικτύου και εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων  χρηστών.

Η προσπάθεια που γίνεται για συνεχή επέκταση του δικτύου ανήκει εξ ολοκλήρου στο Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ήλιδας και συγκεκριμένα: στον προϊστάμενο του τμήματος κ. Σάκη Ζαφειρόπουλο, στον υπάλληλο κ. Σπύρο Κρινά, οι οποίοι συνεπικουρούνται από τον εξωτερικό συνεργάτη κ. Γιώργο Φλεβοτόμο.

Για την αμέριστη βοήθεια στην ολοκλήρωση των εργασιών στην Τ.Κ. Κέντρου ευχαριστίες στον ιερέα του χωριού πατήρ Βασίλειο, ο οποίος παρείχε και την αδεία εγκατάστασης της κεραίας στο ναό.

Να τονιστεί επίσης ότι, το συνολικό δίκτυο του Δήμου Ήλιδας που έχει πλέον 32 σημεία, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στα χωριά του πρώην δήμου Πηνείας και αντίστοιχα αρκετά σημεία της Δημοτικής Ενότητας της Αμαλιάδας.

Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκατασταθεί 8 νέοι κόμβοι σε Κρυονέρι, Περιστέρι, Αυγείο, Καλύβια, Γαλούπι, Σώστι, Λουκά και τώρα στο Κέντρο, ενώ υπάρχουν προβλέψεις το δίκτυο να συνεχίσει την επέκτασή του.

Όλη η επικαιρότητα