Οι Ηλείοι της Νέας Υόρκης τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου (PHOTOS)

Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης, με πρόεδρο τον κ. Σωτήρη Κωνσταντακόπουλο, μαζί με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, με τον ύπατο Πρόεδρο κ. Αντώνη Παπαδόπουλο, πήραν μέρος στην παρέλαση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης για να τιμήσει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 26 Μαρτίου, και είχε διάρκεια περίπου 3 ωρών. Εκτός της Ελληνικής σημαίας ψηλά κρατήθηκε και η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων υπενθυμίζοντας στους κατοίκους της Νέας Υόρκης τον τόπο καταγωγής τους και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ειρήνης σε όλο το κόσμο… Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες (σ.σ. θερμοκρασία σχεδόν στο «μηδέν» και συννεφιά), χιλιάδες Έλληνες που ζουν στο «Μεγάλο Μήλο» παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι από τους συμπατριώτες τους και τους Νεοϋορκέζους!

Ο Πύργιος Α’ Αντιπρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης Γιώργος Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «Κρατώντας ψηλά τα λάβαρά µας και τη σηµαία των Ολυμπιακών Αγώνων δείξαµε ότι υπάρχουμε, ότι δουλεύουμε για την υπόθεση διατήρησης της γλώσσας µας και της κουλτούρας µας, σε μια πόλη που θεωρείται ως πρωτεύουσα του κόσµου, και παράλληλα προσπαθούμε αναδείξουμε το ρόλο της Ηλείας στον παγκόσμιο πολιτισµό. ∆είξαµε ότι αυτή η γη της βορειοδυτικής γωνίας της Πελοποννήσου, εκτός από σιτάρι, το κρασί και το λάδι, διαθέτει αξιόλογους ανθρώπους που συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του πολιτισμού που επικρατεί σήµερα πάνω στη γη. Η παρουσία των κυριών του Συλλόγου µας έδωσε στη παρελαύνουσα οµάδα µας, µια ξέχωρη χροιά ομορφιάς και χάρης. Ο καιρός ήταν σύμμαχος μας αφού παρ` όλη την βαριά συννεφιάδεν έβρεξε, γεγονός που βοήθησε στη δυναμική παρουσία των συμπατριωτών μας. Σαν Έλληνες, µε βαθιά µέσα µας την αγάπη µας για την ιστορία και τη πατρίδα, παρελαύνοντας, αισθανθήκαμε ότι κάναµε το “χρέος” µας».

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία στην παρέλαση του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Αμερική Κωνσταντίνου Κούτρα, που κατάγεται από το Κούμανι.

Στην παρέλαση πήρε μέρος και ο Πύργιος Βασίλης Λιβέρης, Εμπορικός Ακόλουθος του Προξενείου, που δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ: «Ευχαριστώ από καρδιάς τους Ηλείους συμπατριώτες μου που με χαρά και αγάπη με συμπεριέλαβαν στο μπλοκ του PANELIAKOS SOCIETY OF NEW YORK και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Κωνσταντακόπουλο, που επέμεινε να παρελάσω στην πρώτη γραμμή, ως τιμώμενο πρόσωπο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους εξαίρετους Πυργιώτες και καλούς φίλους Γιώργο Αβραμόπουλο και Γιώργο Αναγνόπουλο, που κράτησαν περήφανα τις σημαίες της Ελλάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων στην καρδιά της 5ης Λεωφόρου».