Εκκλησία Ηλειούπολη

Ηλειούπολη: Xρόνια σου πολλά Δέσποτα…

Ακούστε το άρθρο

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός έχει ένα μοναδικό χάρισμα. Να επικοινωνεί με τους ανθρώπους και να παίρνει τα λόγια των επαίνων για τη δοτικότητα του, που την δίνει απλόχερα.

Ο ίδιος αληθινά πρέπει να νιώθει πάρα πολύ γεμάτος συναισθηματικά όταν βλέπει  και ακούει όλους γύρω του, να αναγνωρίζουν την αγάπη του, να του φιλούν το χέρι, να θέλουν να τον αγκαλιάσουν και να του δίνουν τις ευχές τους: «Να σας έχει ο Θεός καλά, και χρόνια σας πολλά». Ο ίδιος πάντως θεωρεί υποχρέωση του να νοιάζεται και να υπηρετεί τους ανθρώπους.

Η ζωή του θα μπορούσε να γίνει ένα μυθιστόρημα, από την ιστορία της μεγάλης του οικογένειας από το χωριό Καρδαμά της Αμαλιάδας έως την πολύχρονη παρουσία του στην ηγεσία της Μητρόπολης Ηλείας.

Όμως, όλοι εμείς που κάθε φορά βρισκόμαστε κοντά του, όπως και την μέρα της γιορτής του, νιώθουμε το πιο σημαντικό για εκείνον.
Σεβασμό και αναγνώριση, αντανακλάσεις που παίρνει τις διαστάσεις στην προσωπικότητα ενός Σεβάσμιου Δεσπότη. Ο ίδιος πιστεύει ότι οφείλει να αντλεί ενέργεια για δημιουργία από τους ανθρώπους της Ηλείας που τον έχουν στην καρδιά τους.

Όλη η επικαιρότητα