Ελλάδα Κόσμος

Ιμαλάια: Μυστήριο με τα οστά 14 Ελλήνων στην παγωμένη “Λίμνη των Σκελετών”

Ακούστε το άρθρο

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την παγωμένη λίμνη λίμνη “Roopkund” που βρίσκεται στην ινδική πλευρά της οροσειράς των Ιμαλαΐων σε υψόμετρο 5.000 μέτρων.

Το 1942 ένας Βρετανός πεζοπόρος εντόπισε στην περιοχή εκατοντάδες ανθρώπινα λείψανα από τρεις διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Σύμφωνα με μελέτη βρετανών επιστημόνων, μερικά από αυτά ανήκουν σε 14 Έλληνες. Το πώς βρέθηκαν εκεί παραμένει ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, καθώς κανένας ερευνητής δεν έχει καταφέρει να φέρει στο φως περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι ήταν αυτοί οι Έλληνες, για ποιο λόγο βρέθηκαν στο σημείο, αλλά και πώς έχασαν τη ζωή τους.

Ο Αντώνης Μπαρτσιώκας, Καθηγητής Ανθρωπολογίας ΔΠΘ, ανέφερε σχετικά:

“Μιλάμε για 5.000 μέτρα υψόμετρο, που είναι δύσκολο να αναπνεύσεις εκεί και οι ερευνητές πιθανολογούν ότι έγινε μια χιονοθύελλα ή κάτι τέτοιο, γιατί βρήκαν και συμπιεστικά κατάγματα στους σκελετούς. Φαίνεται πως αυτοί ήταν πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν μια ινδουιστική θεά”.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως του κάνει εντύπωση, καθώς ο Έλληνες δεν είχαν σχέση με τέτοιους θεούς.

Αυτό που περιπλέκει, πάντως, ακόμη περισσότερο την υπόθεση, είναι πως οι τρεις διαφορετικές ομάδες απεβίωσαν με διαφορά ετών.

via

Όλη η επικαιρότητα