Γεύσεις Επιχειρήσεις Ηλεία

Ημέρες τιμής, διάκρισης και ικανοποίησης για την Ποτοποιία Μυλωνά

Ακούστε το άρθρο

Ημέρες τιμής, διάκρισης και ικανοποίησης για την Ποτοποιία Μυλωνά, που βραβεύτηκε στον  4ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2019 για τα προϊόντα της από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, ειδικούς κριτές και διακεκριμένους chefs.

Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με τέσσερα εξαιρετικά προϊόντα, για τα οποία και διακρίθηκε συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία.

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Χρυσό Βραβείο

Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

Ούζο Μυλωνά Νο 62 – Αργυρό Βραβείο

Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χάλκινο Βραβείο

Ο Διαγωνισμός TASTE OLYMP AWARDS 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 8 έως 9 Ιουνίου 2019  για τέταρτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων από την  Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα. Τα εξεταζόμενα δείγματα ξεπέρασαν τα 730.

Τα προϊόντα δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Ένωση Επτανήσιων Ελλάδας, την CEUCO, το ΙΕΓ, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» μαζί  με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco,  Member WACS και άλλους ειδικευμένους chefs και γευσιγνώστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση για την Ποτοποιία Μυλωνά, που κατάφερε να τιμηθεί με τέσσερα βραβεία και για τα τέσσερα προϊόντα με τα οποία συμμετείχε.

Όλη η επικαιρότητα