Ηλεία Πολιτισμός Τουρισμός

Ημερίδα στο Κατάκολο – «Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας μέσω του θαλάσσιου τουρισμού» [PHOTOS-VIDEOS]

Ακούστε το άρθρο

Ισχυρό μήνυμα συνεννόησης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων για την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας εξέπεμψε η ημερίδα που διοργανώθηκε προχθές το απόγευμα στον πολυχώρο «Agora» στο λιμάνι του Κατακόλου με αντικείμενο συζήτησης τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας μέσω του θαλάσσιου τουρισμού, από τον δήμο Πύργου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας, υπό την αιγίδα των υπουργείων Ναυτιλίας, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν όλες οι παράμετροι που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και κατατέθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηλείας μέσα από συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Οι τοποθετήσεις περιστράφηκαν γύρω από το πώς ο τουρισμός θα λειτουργήσει ως μοχλός ανασυγκρότησης της οικονομίας και πώς θα συνδεθεί στενά με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, μέσα από την ανάδειξη και προβολή των ποιοτικών προϊόντων της εύφορης Ηλείας.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλής, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής και τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα για τα λιμάνια της Ηλείας –και ιδιαίτερα για το Κατάκολο-, ενώ ο αναπλ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνης, στάθηκε στο πώς θα οικοδομηθεί μια ισχυρή και διακριτή ταυτότητα που θα προσελκύσει νέους επισκέπτες, με έμφαση στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί μέσα από την ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία και υπογράμμισε τη σημασία της βελτίωσης της αισθητικής και των υπηρεσιών, προκειμένου να εδραιωθεί τουριστικό ρεύμα σε βάθος χρόνου και όχι αποσπασματικά.

Από την πλευρά των εισηγητών, ο γενικός διευθυντής της «Διανέοσις», Διον. Νικολάου, ανέλυσε τεκμηριωμένα τα προβλήματα γύρω από την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό, καταθέτοντας δέσμη προτάσεων για τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας.

Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar, Παύλος Ντάκουρης, επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων του νομού για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού ομίλου Grecotel, Γιάννης Τσίχλης, υπογράμμισε τη συμβολή του τουρισμού στη μείωση της ανεργίας και πρόσθεσε ότι με την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων της Ηλείας, ο νομός μπορεί να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη.

Εκ μέρους των διοργανωτών, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Πύργου, Γ. Λιατσής, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κων/νος Νικολούτσος. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Γερμανός, ενώ τους καλεσμένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Λεων. Βαρουξής, ο οποίος επανέλαβε τη σταθερή θέση του ότι «το λιμάνι μας ενώνει».

οι δηλωσεις

Επιμέλεια βίντεο: Πέλυ Μπεβούδα

Ομιλίες προσκεκλημένων

Επιμέλεια βίντεο: Πέλυ Μπεβούδα

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

Όλη η επικαιρότητα