Ηλεία

Η Ημερίδα των Ηλείων Οδοντιάτρων στον Πύργο

Την τελευταία ημερίδα της τριετίας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί, με επιτυχία οι Οδοντίατροι της Ηλείας, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας στον Πύργο. Η ημερίδα με θέμα «Αισθητική Οδοντιατρική» αποτέλεσε ένα σημαντικό «εργαλείο» για τους οδοντιάτρους που συμμετείχαν σε αυτή, καθώς αναλύθηκαν νέοι τρόποι και τεχνολογίες πάνω στην αισθητική οδοντιατρική και την προσθετική με χρήση σύνθετων ρητινών.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας και αυτή περιελάμβανε δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος με θέμα «Διαχείριση του Αισθητικού Χαμόγελου» μίλησαν επιστήμονες καθηγητές, όπως η επίκουρη καθηγήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Χαρίκλεια Παξιμαδά με θέμα «Από τη σκοπιά της Οδοντικής Χειρουργικής» και η επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Κοσμίν Σάβα με θέμα «Από τη σκοπιά της Προσθετικής». Στο δεύτερο σκέλος «Διαχείριση Περιστοματικής Περιοχής», μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Δουβίτσας για την «Διαχείριση των μαλακών μορίων της περιστοματικής περιοχής και η χρήση του υαλουρονικού οξέως».

Λίγο αργότερα υλοποιήθηκε πρακτική επίδειξη στους παρευρισκόμενους οδοντιάτρους για την «Διαστρωματική τεχνική τοποθέτησης Σύνθετων Ρητινών» και την «Παρασκευή Δοντιού για τοποθέτησης Στεφάνης». Μετά το πέρας της ημερίδας ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με τα φλουριά να «κληρώνουν» πλούσια δώρα για τους τυχερούς, όπως έναν εντοπιστή ακρορριζίου της εταιρείας UltraDent, μια κασετίνα Tokuyama Estelite από το κατάστημα Confident στον Πύργο και μια κασετίνα Z-250 3M από το κατάστημα οδοντιατρικών ειδών Μιχόπουλος Γιώργος στον Πύργο.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα