Ηλεία

Ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με θέμα: “Ελληνικά Αρωματικά φυτά και καρποί: εναλλακτικές καλλιέργειες και αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων”

Ακούστε το άρθρο

Το Επιμελητήριο Ηλείας στα πλαίσια της στήριξής της στους τοπικούς παραγωγούς, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: Ελληνικά Αρωματικά φυτά και καρποί: εναλλακτικές καλλιέργειες και αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων σήμερα Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Ηλείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης της καλλιέργειας ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών (ΕΑΦΕ) στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από την Δρ. Ελένη Μαλούπα, γεωπόνο, διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ).. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση για τη δημιουργία και το χτίσιμο της αποτελεσματικής ομάδας εργασίας και ορθές πρακτικές συνεταιρισμένων ομάδων από τον Δρ. Ανδρέα Οικονόμου, επίκουρο καθηγητή στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Επίσης η κα. Αννίτα Τρυποσκούφη, Τμημ /ρχης στο Τμήμα Επιχειρηματικών Αποστολών, Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών του Enterprise Greece, θα αναφερθεί στις Ελληνικές εξαγωγές και συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις και δράσεις στο εξωτερικό. Η ημερίδα ολοκληρώνεται με εισήγηση από την Aroma Farms με θέμα «Βιολογικά αρωματικά φυτά και έλαια».

Το ενδιαφέρον για παραγωγή και διάθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών είναι σήμερα ιδιαίτερα έντονο και αντικατοπτρίζει τις ολοένα και περισσότερο αυξημένες ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων παραγωγικών κλάδων, όπως παραγωγοί, φυτωριούχοι, μεταποιητικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για τους ενδιαφερόμενους, υφιστάμενους και δυνητικούς παραγωγούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλους φορείς για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη συμβουλευτική τους υποστήριξη.

Όλη η επικαιρότητα