WEB tv Ελλάδα

Ίμια: Αυτό είναι το πλοίο του λιμενικού που εμβόλισαν οι Τούρκοι [VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που εμβόλισαν οι Τούρκοι στα Ίμια είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα που διαθέτει η χώρα μας. Πρόκειται για το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης 090 «ΓΑΥΔΟΣ» που καλύπτει από το Δεκέμβριο του 2015 επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και διατίθεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ένταξή του στο Λιμενικό Σώμα τον Οκτώβριο του 2015 ενίσχυσε την κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις. Η απόκτησή του συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία.

Ναυπηγήθηκε σε ιδιωτικά ναυπηγεία της Ολλανδίας από την εταιρεία Damen, είναι σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο  έχει μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα, βύθισμα 2,9 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων. Έχει μεγάλη ακτίνα δράσης και αυτονομία, μεγάλη μεταφορική ικανότητα, φέρει σωστικό και διασωστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, φέρει βοηθητικό σκάφος έρευνας και διάσωσης και επιπρόσθετα στην ειδικά διαμορφωμένη πρύμνη του φέρει βοηθητικό ταχύπλοο σκάφος πνευστού τύπου υψηλών επιδόσεων. Η εμβέλεια του πλοίου, με μέγιστη ταχύτητα, φθάνει τα 1.000 ναυτικά μίλια και η αυτονομία του τις 21 ημέρες.

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα