Κόσμος

Ινδία: Δεκάδες προσκυνητές ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

temple.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κοντά σε έναν ινδουιστικό ναό στο κεντρικό κρατίδιο της Ινδίας Μάντια Πραντές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το συμβάν σημειώθηκε σε μια γέφυρα κοντά στο ναό Ρατανγκάρθ, στην επαρχία Ντάτια, όπου είχε συγκεντρωθεί ένα τεράστιο πλήθος 500.000 ανθρώπων για να προσευχηθεί με την ευκαιρία της ινδουιστικής γιορτής Ναβαράτρι.

«Πανικός προκλήθηκε την ώρα που το πλήθος διέσχιζε τη γέφυρα στον ποταμό Ινδό για να φτάσει στον ναό που βρίσκεται σε ένα λόφο περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά. Δεκαεπτά παιδιά και 30 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ντ. Κ. Άρια.

«Δέκα άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, οπότε ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει τους 100», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Άρια σημείωσε ότι μια ομάδα νεαρών που είχε κουραστεί από την αναμονή διέδωσε ότι η γέφυρα είναι ετοιμόρροπη, γεγονός που προκάλεσε πανικό στο πλήθος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 25.000 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα, μήκους 500 μέτρων, την ώρα εκείνη.

Ο Άρια διέψευσε τις αναφορές του Τύπου ότι το συμβάν σημειώθηκε όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλομπ για να ελέγξει το αυξανόμενο πλήθος.

Μετά το συμβάν έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες που έριξαν εναντίον τους οργισμένοι πιστοί που κατηγορούν τις αρχές ότι δεν έδρασαν εγκαίρως για να αποτρέψουν την τραγωδία.

«Η τοπική κυβέρνηση έχει διατάξει έρευνα για το δυστύχημα. Έχουμε ολοκληρώσει την επιχείρηση διάσωσης. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της επαρχίας Ντάτια», διαβεβαίωσε ο Άρια.

Όλη η επικαιρότητα