Αποδράσεις

Ινδία: Μεσαιωνικά παζάρια και επιβλητικά μνημεία (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Πολύβουη και τεράστια η πρωτεύουσα της Ινδίας αποτελεί ιδιαίτερο ταξιδιωτικό προορισμό.

Το Παλιό Δελχί αποτέλεσε πρωτεύουσα της χώρας μεταξύ του 17ου και του 19ου αιώνα, ενώ το Νέο Δελχί κτίστηκε ως αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ινδίας από τους Βρετανούς. Η πόλη χαρακτηρίζεται από επιβλητικά μνημεία στις πιο απρόσμενες γωνιές, μουσεία και  μια ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή.

Στο Παλιό Δελχί ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τα μεσαιωνικά παζάρια, τα τζαμιά και τους εντυπωσιακούς ναούς, ενώ στο Νέο Δελχί θα θαυμάσει τη δυναμική μεγαλούπολη με τα κτίρια αυτοκρατορικής αρχιτεκτονικής και την Πύλη της Ινδίας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Κόκκινο Φρούριο του 17ου αιώνα, ένα λαβύρινθο τρούλων και πυργίσκων πάνω στις όχθες του ποταμού Yamuna, καθώς και την υπαίθρια αγορά Τσάντνι Τσόουκ.

Ο τύμβος του Humayun αποτέλεσε την έμπνευση για το Ταζ Μαχάλ και χτίστηκε με κόκκινο λίθο εις μνήμην του αυτοκράτορα Humayun.

Ο ναός του Λωτού, αφιερωμένος στην πίστη των Μπαχάι έχει σχήμα λωτού με 27 αυτόνομα μαρμάρινα «πέταλα». Η πόλη φιλοξενεί πάρα πολλούς φροντισμένους κήπους, όπως ο κήπος Lodi αλλά και μια ζούγκλα στο κέντρο της πόλης έκτασης 2,134 στρεμμάτων, το Central Ridge.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

delximap

Δελχί / Ινδία

Διαφορά ώρας: 3 ώρες και 30 λεπτά μπροστά

Νόμισμα: Ρουπία (1 ευρώ ισοδυναμεί με 72 Ρουπίες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ντόχα είναι 9 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 11 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Άμπου Ντάμπι.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα