Κόσμος

Ινδία: Ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της αλυσίδας Cafe Coffee Day βρέθηκε νεκρός κοντά σε ποτάμι

Τα ίχνη του VG Siddhartha χάθηκαν την περασμένη Δευτέρα, όταν εθεάθη για τελευταία φορά να περπατά σε γέφυρα κοντά στην παράκτια πόλη Μανγκαλόρ

Η σορός του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης αλυσίδας καφετεριών της Ινδίας, Cafe Coffee Day, εντοπίστηκε κοντά σε ένα ποτάμι στα περίχωρα της πόλης Μανγκαλόρ, στα νότια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

Τα ίχνη του VG Siddhartha χάθηκαν την περασμένη Δευτέρα, όταν και εθεάθη για τελευταία φορά να απομακρύνεται περπατώντας από το αμάξι και τον σοφέρ του.

Εχθές, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ψαράδες εντόπισαν μια σορό κοντά σε ένα ποτάμι. Η σορός αναγνωρίστηκε από μέλη της οικογένειας του κ. Siddhartha, αφού πρώτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η εταιρεία του Ινδού δισεκατομμυριούχου, Coffee DayEnterprises Limited, συγκάλεσε έκτακτη συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα για να συζητηθεί το ζήτημα της απουσίας του. Στη δήλωση που εξέδωσαν, παρακαλούσαν όλους τους μετόχους να επιδείξουν ψυχραιμία και υποστήριξη προς την οικογένεια.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Siddhartha, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία, εθεάθη για τελευταία φορά να περπατά σε γέφυρα κοντά στην παράκτια πόλη Μανγκαλόρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ και ο οδηγός του ειδοποίησε τις Αρχές.

Δύτες της αστυνομίας με την βοήθεια ντόπιων ψαράδων ερεύνησαν τον ποταμό Nethravathi ενώ αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν την οικία του επιχειρηματία για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

Το βράδυ της Δευτέρας ο μεγιστάνας, που διέμενε στο Μπενγκαλόρ, 350 χιλιόμετρα απόσταση από το Μανγκαλόρ, είπε στους οικείους του πως θα πήγαινε σε προάστιο κοντά σε λόφο της πόλης, όμως ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει κοντά σε γέφυρα καθ’ οδόν προς το Μανγκαλόρ και βγήκε για να περπατήσει παίρνοντας μαζί και το κινητό του.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κάποιος τον είδε ζωντανό.

Ποιος ήταν ο Ινδός μεγιστάνας

Ο Ινδός μεγιστάνας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πράσινου καφέ στον κόσμο

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος ίδρυσε την αλυσίδα Cafe Coffee Day το 1996 ενώ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους καφέ στον κόσμο καθώς είχε στην ιδιοκτησία του την μεγαλύτερη φυτεία καφέ στην Ασία. Επίσης, η εταιρεία του Amalgamated Bean Coffee Trading Company, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγωγής πράσινου καφέ στον κόσμο.

Η αλυσίδα Coffee Day διαθέτει περισσότερα από 1.700 καταστήματα σε Ινδία, Μαλαισία, Αίγυπτο, Τσεχία και Αυστρία. Ο γάμος του με την κόρη πρώην υπουργού της πολιτείας Καρνατάκα ανέδειξε τον 60χρονο άνδρα στον επιχειρηματία με τις καλύτερες διασυνδέσεις στην Ινδία.

Ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες του το 2017

Η αυτοκρατορία του Ινδού μεγιστάνα κλονίστηκε όταν το 2017 έγιναν ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι στα γραφεία των εταιρειών του σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο ο επιχειρηματίας βρισκόταν πρόσφατα σε συζητήσεις με την Coca Cola για να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος μετοχών των επιχειρήσεων του.

Η επιστολή που άφησε στους μετόχους της εταιρείας του

Όπως έχει γίνει γνωστό ο 60χρονος πριν εξαφανιστεί άφησε μια επιστολή για τους μετόχους της εταιρείας του στην οποία αναφέρει: «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος που έχω απογοητεύσει όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Πάλεψα για μεγάλο διάστημα, αλλά σήμερα εγκαταλείπω, καθώς δεν μπόρεσα να αντέξω άλλη πίεση από συνεργάτη που με πίεζε να επαναγοράσω μετοχές».

Την Τρίτη οι μετοχές της Coffee Day Enterprises έπεσαν 20% στο χρηματιστήριο της Μουμπάι, παρόλο, που η εταιρεία λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του ιδιοκτήτη διαβεβαίωνε πως θα συνεχίσει την λειτουργία της, παρά την απουσία του επιχειρηματία.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα