Categories: Περιβάλλον

Ινδία: Τα πουλιά πέφτουν λόγω καύσωνα – Η θερμότερη Άνοιξη εδώ και χρόνια

Share

Διασώστες στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας μαζεύουν καθημερινά δεκάδες εξαντλημένα και αφυδατωμένα πουλιά που πέφτουν στο έδαφος καθώς οι πηγές νερού στερεύουν λόγω του καύσωνα που πλήττει τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής.

Μεγάλες εκτάσεις στη Νότια Ασία βιώνουν τη θερμότερη, εδώ και χρόνια, άνοιξη. Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προειδοποίησε πρόσφατα και για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι κτηνίατροι σε νοσοκομείο ζώων που το διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική οργάνωση Τζιβντάγια στο Αχμενταμπάντ είπαν ότι τις τελευταίες εβδομάδες φρόντισαν χιλιάδες πουλιά και καθημερινά οι διασώστες φέρνουν δεκάδες εξαντλημένα πτηνά, όπως περιστέρια και γεράκια.

Η φετινή χρονιά είναι από τις χειρότερες

«Η φετινή χρονιά είναι μια από τις χειρότερες. Έχει αυξηθεί κατά 10% ο αριθμός των πουλιών που χρειάζονται βοήθεια», είπε στο Reuters ο Μανότζ Μπαβσάρ, που συνεργάζεται με την Τζιβντάγια και σώζει πουλιά εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Οι κτηνίατροι στην κλινική της οργάνωσης ταΐζουν τα πουλιά με βιταμινούχες ταμπλέτες και τους δίνουν νερό με σύριγγες.

Οι υπηρεσίες υγείας του Γκουτζαράτ έχουν δώσει οδηγίες στα νοσοκομεία να οργανώσουν ειδικές πτέρυγες για ασθενείς με θερμοπληξία και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την αύξηση της θερμοκρασίας.