Κόσμος

Ινδία: Βουλευτής απείλησε με βιασμό τις γυναίκες των πολιτικών του αντιπάλων!

f080b2b60714aa96a8f5344123a550b4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την οργή του πολιτικού κόσμου της Ινδίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις ενός νομοθέτη-βουλευτή του Trinamool Congress MP, Τapas Pal, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να απειλεί με βιασμό συγγενείς πολιτικών του αντιπάλων.

«Αν το CPIM – Το κομμουνιστικό κόμμα της Ινδίας- προσπαθήσει να εκφοβίσει τους εργαζόμενους μας, θα αφήσω τους άνδρες μου να βιάσουν τις γυναίκες τους» είχε δηλώσει σε μια ομιλία του στα τέλη Μαΐου προκαλώντας την οργή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούν την παραίτησή του. Αν και οι δηλώσεις του πραγματοποιήθηκαν εβδομάδες πριν, το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι δηλώσεις του ήταν άστοχες, ωστόσο αρνήθηκε ότι απείλησε με βιασμό. Σύμφωνα με μεταγενέστερες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για επίθεση, χωρίς να προσδιορίσει το είδος της. Η σύζυγός του πάντως, ζήτησε συγγνώμη για την προκλητική τοποθέτησή του, ενώ το κόμμα στο οποίο ανήκει του έδωσε διορία 48 ωρ’ων για να δώσει εξηγήσεις.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα, όπου οι βιασμοί παιδιών και γυναικών είναι ένα φαινόμενο σχεδόν καθημερινό και για το οποίο η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει τον αποτροπιασμό της. 

O Tapas Pal


Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα