Αθλητισμός

Indian Wells: Η κλήρωση για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η κλήρωση του πρώτου ATP Masters 1000 της σεζόν που ξεκινάει την Τετάρτη στην Καλιφόρνια και μετράει πολλές και ηχηρές απουσίες. Ο δρόμος για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στη διοργάνωση.
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η κλήρωση του πρώτου ATP Masters 1000 της σεζόν που ξεκινάει την Τετάρτη στην Καλιφόρνια και μετράει πολλές και ηχηρές απουσίες.

Ωστόσο, στο tour επιστρέφουν δύο από τα σημαντικότερα ονόματα του ανδρικού τένις που απουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα λόγω τραυματισμού.

Ο λόγος για τους Κάρλος Αλκαράθ και Στέφανο Τσιτσιπά που δεν αγωνίστηκαν στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο και πλέον είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στη δράση, καταλαμβάνοντας τα δύο άκρα του ταμπλό στο BNP Paribas Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο2 του ταμπλό, περιμένει στη φάση των “64” το νικητή της αναμέτρησης Μονφίς-Τζόνσον με τον 36χρονο Γάλλο που έχει υποχωρήσει στο Νο210 του κόσμου, να κάνει χρήση protected ranking αγωνιζόμενος για πρώτη φορά μετά το Rogers Cup 2022, πριν από 8 μήνες.

Στον 3ο γύρο, ο Έλληνας πρωταθλητής διασταυρώνεται με το Νο32 του ταμπλό, Μαξίμ Κρεσί, ενώ στους “16” πιθανότατα θα συναντήσει έναν εκ των 14-Τιαφό ή 21-Ντιμιτρόφ.

Στο quarter του Στέφανου βρίσκονται οι 6-Ρούμπλεφ, 10-Νόρι, 20-Μπερετίνι και 25-Σαποβάλοφ με πιθανότερο αντίπαλο στα προημιτελικά τον Ρώσο ή τον αριστερόχειρα Βρετανό.

Στο κάτω μισό του ταμπλό βρίσκεται και ο πιο φορμαρισμένος τενίστας αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος προέρχεται από 14 συνεχόμενες νίκες και τρείς σερί τίτλους σε Ρότερνταμ, Ντόχα και Ντουμπάι.

Ο Ρώσος, Νο5 του ταμπλό, θα έχει δύσκολη πρεμιέρα με έναν εκ των Ίσνερ-Νακασίμα ενώ στους “16” διασταυρώνεται με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, πριν το πιθανό ραντεβού στους “8” με έναν εκ των Ρουντ-Χατσάνοφ.

Σφύζει από ταλέντο και νιάτο το πάνω μέρος του ταμπλό, με τον Κάρλος Αλκαράθ να έχει ευνοϊκή κλήρωση μέχρι τους “8” που συναντά Αλιασίμ ή Χουρκάτς ενώ ξεχωρίζει και η παρουσία του Νο4 του ταμπλό και υπερασπιστή του τίτλου, Τέιλορ Φριτς ο οποίος διασταυρώνεται στους “16” με τον Άλεξ ντε Μινόρ και με τον Χόλγκερ Ρούνε στους “8”.

Στο χέρι της Σάκκαρη η διάκριση

Σε αντίθεση με το ανδρικό ταμπλό που μετράει πολλές και σημαντικές απώλειες, η κλήρωση του BNP Paribas Open στις γυναίκες περιλαμβάνει τις 32 από τις 35 κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η κάτοχος του τίτλου και Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ.

Οι 32 βαθμολογούμενες τενίστριες στο κυρίως ταμπλό, έχουν bye στον 1ο γύρο και θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους από τη φάση των “64”.

Η Μαρία Σάκκαρη καταλαμβάνει το Νο7 του ταμπλό και περιμένει στο 2ο γύρο τη νικήτρια του αμερικανικού εμφυλίου ανάμεσα στη Σέλμπι Ρότζερς (No41) και την wild card, Κέιτι Βόλινετς (No74).

Στον 3ο γύρο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια διασταυρώνεται με το Νο27 του ταμπλό, Ανχέλινα Καλίνινα χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τελικά το παιδί θαύμα του γυναικείου τένις, την 17χρονη Λίντα Φρουχβίρτοβα.

Εφόσον όλα πάνε καλά για την 27χρονη Σάκκαρη, στις “16” θα περιμένει μια εκ των 17-Πλίσκοβα ή 11-Κουντερμέτοβα ενώ στην 8αδα διασταυρώνεται με 3-Τζέσικα Πέγκουλα και 16-Πέτρα Κβίτοβα.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκονται επίσης οι 2-Αρίνα Σαμπαλένκα, 6-Κόρι Γκοφ, 9-Μπελίντα Μπένσιτς και 16-Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Στο πάνω μέρος ξεχωρίζει το όνομα της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο, Ίγκα Σφιόντεκ την οποία περιμένει δύσκολος 3ος γύρος, αν επιβεβαιωθεί το ραντεβού με την πάντα επικίνδυνη 32-Μπιάνκα Αντρέσκου.

Στην 8αδα η Σφιόντεκ διασταυρώνεται με την 5-Καρολίν Γκαρσία ενώ επίσης στο πάνω μέρος του ταμπλό βρίσκονται και οι 4-Ονς Ζαμπέρ, 8-Ντάρια Κασάτκινα και 14-Βικτόρια Αζαρένκα.

Πηγή: Tennis24.gr – Sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα