Life

Είναι ο σύντροφος σου και καλύτερος φίλος σου;

Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι άνθρωποι το θεωρούν αρνητικό, κάποιοι το θεωρούν θετικό, εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ γλυκούλι.

Δεν θεωρούμε μόνο εμείς στο in2life ότι είναι γλυκούλι αλλά και στην Εθνική Υπηρεσία Οικονομικής Έρευνας της Αμερικής, η οποία σε μία αναφορά του 2014 (Γιατί η Υπηρεσία αυτή να κάνει τέτοια έρευνα;) έλεγε πως οι άνθρωποι που είναι φίλοι με τους συντρόφους τους, είναι διπλά ικανοποιημένοι από τις ζωές τους, από αυτούς που είναι ένα τυπικό ζευγάρι.

Οι ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας ονομάτισαν το συνδυασμό φιλίας και έρωτα ως σούπερ σχέση. Ποια είναι τα σημάδια μια σούπερ ντούπερ σχέσης λοιπόν;

1.       Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε συνέχεια για την εμφάνισή σας

Δηλαδή αν είναι δυνατόν. Δεν σε ένοιαζε ποτέ να ταιριάζει το πάνω εσώρουχο με το κάτω, γιατί να σε νοιάζει τώρα; Ή γιατί να πρέπει να κάνεις αυτό το contouring, πώς το λένε, για να πας σινεμά και τελικά να στέκεσαι σαν το άγαλμα του Τρούμαν για να μην μουτζουρώσεις κανέναν; Κάποιος κακοπροαίρετος θα σπεύσει να πει ότι όταν σταματήσεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου, έχει περάσει ο έρωτας. Λάθος, δεν είπαμε να μην αποτριχωθείς ή να μην βάψεις τη ρίζα, μιλάμε γι’ αυτά που αλλάζεις στον εαυτό σου όταν είσαι τον πρώτο καιρό που βγαίνεις με κάποιον. Τα ίδια ισχύουν και για τα αγοράκια. Δεν είπαμε να γίνει δάσος εκεί κάτω, αλλά μπορείτε πχ να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σίδερο ισιώματος στη φράτζα σας.

2.       Προτεραιότητα, όχι μαλ**κίες

Όταν ένα ζευγάρι είναι σε τέτοια σχέση, νιώθουν και οι δύο ότι το πρώτο άτομο που πρέπει να μάθει τα καλά ή τα κακά νέα της ημέρας, είναι το έτερον ήμισυ. Π.χ Έχασες το μετρό; Στέλνεις μήνυμα. Ξέχασες τις σερβιέτες στο σπίτι; Παίρνεις τηλέφωνο (μήπως τις φέρει κιόλας). Είδες την Ελένη Λουκά τυχαία να διαδηλώνει; Στέλνεις φωτό.
Γενικά, είναι πολύ όμορφο να νιώθεις τόσο άνετα με το σύντροφό σου. Και συγκεκριμένα τις πιο αρνητικές καταστάσεις. Δείχνει οικειότητα, δείχνει ότι δεν ντρέπεσαι να δείξεις ευάλωτος/η και αυτές οι συζητήσεις είναι που κάνουν το ζευγάρι να δένεται πραγματικά.

3.       Μπορείς να εκτονωθείς

Εντάξει, δεν θα τον κάνεις τον άνθρωπο βαλβίδα εκτόνωσης. Αλλά ξέρεις ότι μπορεί να σε δει στην πιο αλλοπρόσαλλη κατάσταση σου και να σε υποστηρίξει κιόλας. Παραδείγματος χάριν, σου πήραν τη σειρά στην καφετέρια που παίρνεις κάθε πρωί καφέ και έγινες έξαλλη. Ο σωστός ο σούπερ σύντροφος, θα ακούσει προσεκτικά χωρίς να θεωρεί ότι είσαι τρελή και θα σε συμβουλέψει κιόλας. Και εσύ το ίδιο.

4.       Ζητάς συνέχεια τη συμβουλή του

Από ποιο φόρεμα να φορέσεις στον επερχόμενο γάμο, μέχρι πώς να συζητήσεις με τη μητέρα σου ένα σοβαρό οικογενειακό ζήτημα.
Δεν έχει σημασία η φύση της συμβουλής που ζητάς, αλλά νιώθεις ότι σε γνωρίζει τόσο καλά και τον εμπιστεύεσαι τόσο πολύ που ίσως αλλάξεις και την αρχική σου γνώμη. Αυτό φιλενάδα ονομάζεται ομάδα.

5.       Τηλεπάθεια

Ξέρεις τι εννοούμε φυσικά. Εκείνες τις στιγμές που συμπληρώνεις την πρόταση του ή εκείνος τη δική σου. Τις άλλες, που δεν μιλάτε, ξαφνικά γελάτε και ξέρετε και οι δύο γιατί. Έχετε τόσο καλή επικοινωνία που πλέον κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα κουβεντιάζετε. Μην υποτιμάς καθόλου την τηλεπάθεια, είναι ζητούμενο για πολλά ζευγάρια.

6.       Δεν μπορείτε να κρυφτείτε ο ένας από τον άλλο

Αν σου φέρει δώρο και δεν σου αρέσει, θα το καταλάβει αμέσως από την έκφρασή σου. Αν σε ρωτήσει τι έχεις και του πεις τίποτα, θα σε πρήξει μέχρι να του πεις. Αν του πεις ψέμματα για τον τρόπο που κούρεψε τα μούσια του, θα το καταλάβει.
Όλα αυτά δείχνουν ότι έχετε ανοιχτεί πολύ ο ένας στον άλλο και έχει εκτιμηθεί και από τις δύο πλευρές. Γιατί δεν αρκεί μόνο να ανοιχτείς, αλλά και να σε παρατηρούν όταν το κάνεις.

ΠΗΓΗ: in2life

Όλη η επικαιρότητα