Ηλεία

ΗΝΙΟΧΟΣ 2018 στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας: Για πρώτη φορά συμμετέχει η Κύπρος

Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά η Κυπριακή Πολεμική Αεροπορία θα συμμετέχει στην μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που διοργανώνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με την ονομασία «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018». Την Κύπρο θα αντιπροσωπεύει ένα ελικόπτερο AW-139 της 460 ΜΕΔ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΑΤ που υπογράφει ο Σμήναρχος Αντώνιος Πανίδης, «Η Διακλαδική Πολυεθνική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018» θα διεξαχθεί κατά το διάστημα από 12 έως 23 Μαρτίου 2018, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας,

Στην Άσκηση η χώρα μας συμμετέχει με προσωπικό και  Μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης με κλίμακιά τους συμμετέχουν η Κύπρος, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μ. Βρετανία και το Ισραήλ.

Σκοπός της Άσκησης είναι η εξάσκηση του συμμετέχοντος προσωπικού στην διεξαγωγή παρατεταμένων επιχειρήσεων ημέρα και νύκτα, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Αεροσκαφών – Ελικοπτέρων, Αντιαεροπορικών Συστημάτων, Πλοίων και μέσων του Στρατού Ξηράς σε όλο το εύρος του Ελλαδικού χώρου.

Το όραμα της Ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας για την Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» είναι να γίνει η ανταγωνιστικότερη Άσκηση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η οποία να παρέχει πολλαπλά οφέλη στους συμμετέχοντες. Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η ανάδειξη της Αεροπορικής Βάσης της Ανδραβίδας και παράλληλα της ευρύτερης περιοχής του Ν. Ηλείας μέσα από την προβολή των Ιστορικών – Αρχαιολογικών της χώρων και του φυσικού της πλούτου.

Η Πολεμική Αεροπορία ευχαριστεί εκ των προτέρων τους φορείς του Νομού και την κοινωνία για τη συνδρομή και την κατανόηση τους, στην επιτυχή υλοποίηση αυτής της προσπάθειας».

Όλη η επικαιρότητα