Πολιτική

Ιωάννα-Μαρία Σταθοπούλου : Τα μέτρα δεν επαρκούν και χρειάζονται περισσότερα

Ακούστε το άρθρο

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΤΕΙ «ΓΕΝΝΑΙΕΣ» ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν επαρκούν. Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο της Δικηγόρου και πολιτικού στελέχους της ΝΔ Ιωάννας – Μαρίας Σταθοπούλου, μετά την ανακοίνωση για την οικονομική ελάφρυνση της αγοράς και των επαγγελματιών, που πλήττονται λόγω κορωνοϊού.

Η κα Σταθοπούλου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο τόπος μας, αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες και εξαιρετικώς δύσκολες καταστάσεις με τους ανθρώπους του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, όπως και του πρωτογενούς τομέα, να δοκιμάζονται με απίστευτα μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται τα μέτρα να είναι και περισσότερα και ουσιαστικά, όπως ενίσχυση της ρευστότητας και διατήρηση των μισθών των εργαζομένων, έτσι ώστε να προσφέρουν οικονομική «ανάσα» και να συμβάλλουν στην ομαλή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς, το οποίο όλοι ευχόμαστε να γίνει γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους πληγέντες και συζητά μαζί τους για τα μέτρα, που αφορούν σε διευκολύνσεις και ρυθμίσεις, οι οποίες ήδη έχουν γνωστοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία, μέσω των συλλογικών εκπροσώπων τους.

Και καταλήγει στο σχόλιο της ως εξής: «Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τα επανεξετάσει – και άλλωστε περιμένουμε και μια δεύτερη δέσμη να ανακοινωθεί- ενώ εγώ από την πελυρά μου δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε προσπάθεια προς μια τέτοια κατεύθυνση».

Όλη η επικαιρότητα