Categories: Ελλάδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τιμητικό βραβείο από το ΑΠΘ για το ψυχικό της σθένος

Share

Εκδήλωση με θέμα “Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία”, προς τιμήν της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που είδε τη ζωή της να αλλάζει ριζικά μετά την επίθεση με το βιτριόλι, πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ιατρικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η Ιωάννα συγκίνησε το κοινό μιλώντας για το σοκ που υπέστη, τον γολγοθά των χειρουργείων και τη μάχη με την κατάθλιψη.

«Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ. Και λέω ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα», τόνισε η Ιωάννα, η οποία βραβεύτηκε για το ψυχικό της σθένος.

«Εγώ, ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου. Αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το ότι μέσα από όλο αυτό το πολύ άσχημο, έχει βγει κάτι όμορφο για πολλούς ανθρώπους» είπε.

Στην ερώτηση από πού άντλησε το σθένος, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο σύνθετο. Δηλαδή η δύναμη προήλθε σίγουρα από τον χαρακτήρα μου κι από την ψυχή μου πιστεύω. Αλλά πήρα δύναμη και από την οικογένειά μου και από τους γιατρούς. Έχω λάβει απίστευτη υποστήριξη, πάρα πολλή υποστήριξη κυρίως από τον κόσμο. Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ και λέω, ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα».