Ελλάδα

Ιωάννινα: Φυλάκιση εννέα ετών σε 30χρονο για σεξουαλικές επιθέσεις σε 18 γυναίκες!

Είχε προκαλέσει τρόμο στις νεαρές κοπέλες της περιοχής το 2017 - Ύστερα από πέντε χρόνια, κρίθηκε τελικά ένοχος και οδηγήθηκε στις φυλακές
Ακούστε το άρθρο

Ποινή φυλάκισης εννέα ετών επιβλήθηκε σε έναν 30χρονο -που  είχε συλληφθεί το 2017- μετά από επιθέσεις και απόπειρες βιασμού σε βάρος 18 νεαρών κοριτσιών στα Ιωάννινα.

Η πρώτη δίκη είχε γίνει στην Πρέβεζα το 2020 με το δικαστήριο τότε να του επιβάλει ποινή πέντε ετών, ενώ με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί ελεύθερος. Ο εισαγγελέας ωστόσο είχε ασκήσει έφεση η οποία συνδικάστηκε με την έφεση του ιδίου.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ τον Οκτώβριο του 2017, όταν τελικά η Αστυνομία μετά από αρκετές καταγγελίες οδηγήθηκε στη σύλληψη του δράστη. Ο τότε 25χρονος δρούσε τις νυχτερινές ώρες, εντόπιζε νεαρά κορίτσια που κυκλοφορούσαν μόνα τους, τα ακολουθούσε πεζός -τις περισσότερες φορές ακόμη και μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν- και επιχειρούσε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Μετά την σύλληψή του, στην Ασφάλεια Ιωαννίνων είχαν προσφύγει και άλλα θύματα προκειμένου να καταθέσουν. Έτσι οι συνολικές περιπτώσεις επιθέσεων ανήλθαν συνολικά σε 18! Ενώπιον  του δικαστηρίου βρέθηκαν θύματα και θύτης με τον δεύτερο να φαίνεται πως δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του.

Ο 30χρονος σήμερα κρίθηκε ένοχος και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Πηγή: epiruspost.gr

Όλη η επικαιρότητα