Ελλάδα

Ιωάννινα: «Καυγαδίσαμε όπως κάναμε κάθε φορά» – Σοκάρει ο συζυγοκτόνος

Το κίνητρο της άγριας δολοφονίας της 79χρονης γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 69χρονο άνδρα της αναζητούν οι αστυνομικές αρχές στη νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στα Ιωάννινα.
Ακούστε το άρθρο

Το κίνητρο της άγριας δολοφονίας της 79χρονης γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 69χρονο άνδρα της αναζητούν οι αστυνομικές αρχές στη νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στα Ιωάννινα.

Παράλληλα η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της Αμερικανίδας ηλικιωμένης που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του 69χρονου μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο δράστης με απίστευτη μανία όρμησε στην Αμερικανίδα σύζυγό του και με τις γροθιές του τη χτύπησε στο πρόσωπο και το σώμα.

Ο ίδιος αρχικά προσπάθησε να καλύψει την πράξη του λέγοντας ψέματα στους αστυνομικούς ότι η γυναίκα του έπεσε και χτύπησε. Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει σε ένα γειτονικό του πρόσωπο όπου τον παρακαλούσε να καλέσει την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Όταν έφτασαν στο σημείο όμως οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά και ενημέρωσαν την αστυνομία.

«Λάβαμε μια κλήση να μεταβούμε σε μια οικία για μια γυναίκα που είχε κάποιο πρόβλημα φτάνοντας εκεί το ασθενοφόρο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό του ΕΚΑΒ, είδαν ότι μια γυναίκα δεν ήταν εν ζωή. Ενημερώθηκε η αστυνομία και ο ιατροδικαστής οι οποίοι μεταβήκαν στο σημείο και από εκεί και μετά ανέλαβαν αυτοί την υπόθεση. Εκεί έκρινε το πλήρωμα ότι κάτι περίεργο γινόταν και κάλεσαν την αστυνομία», δήλωσε στο Mega ο Θανάσης Παπαθωμάς, πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Όταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων προσήγαγαν τον 69χρονο στην αστυνομικοί διεύθυνση εκείνος ομολόγησε τις πράξεις του.

«Καυγαδίσαμε όπως κάναμε κάθε φορά. Ναι την χτύπησα, αλλά δεν είχα σκοπό να την σκοτώσω», δήλωσε ο 69χρονος.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ενώ αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη.

Πολλά είναι και τα όσα ακούγονται στο μικρό δρόμο της οδού Σβώλου για το ζευγάρι, το οποίο εδώ και δυο χρόνια είχε επιστρέψει στα Ιωάννινα , καθώς για πολλά χρόνια ζούσαν στην Αμερική.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν ωστόσο φέρεται να είχαν συχνούς καυγάδες. Οι εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού είχαν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ανθρώπους από τη γειτονιά.

Όλη η επικαιρότητα