«Χρειάζεται πολύ δουλεία και πολλές στερήσεις για να πετυχεις τους στόχους σου!»

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Γκελντή
(
kostasgkelntis1@gmail.com)

Τα τελευταία χρόνια στο χώρο της μουσικής παραγωγής, έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα, ένα νέο παιδί… Ο λόγος για τον Γιάννη Σκαρτσιάρη, ο οποίος βρίσκεται στον χώρου του djing τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και με τις μουσικές του επιλογές, ξεσηκώνει τα πλήθη της νυχτερινής ζωής του Νομού μας –και όχι μόνο, όπου  αυτή την περίοδο μπορείτε να τον.. απολαύσετε στο Fuego Bar by Antonis…

Ο NuGianni όπως υπογράφει τα remixes του πλέον τα τελευταία χρόνια ασχολείται –και- με την παραγωγή, μεγάλων επιτυχιών στo ξένo κυρίως ρεπερτόριο.

Με μια ματιά στο παρελθόν, θα ανακαλύψουμε ότι ο Γιάννης Σκαρτσιάρης, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρός, αγοράζοντας κασέτες αρχικά και cd μετέπειτα ενώ για πρώτη φορά έπαιξε μουσική σ’ ένα σχολικό πάρτι ώσπου ήρθε εκείνη η στιγμή που έπαιζε μουσική σαν deejay πλέον στο «Web Site Cafe» σαν χόμπι –λόγω της νεαρής ηλικίας που είχε και για να βγάζει έτσι ένα «χαρτζιλίκι»…

Η μουσική του αναγνωρίζεται καθημερινά τόσο από μεγάλα charts ραδιοφώνων του νομού μας όσο και της Αθήνας με θέσεις μέσα στην 5αδα όσο και από κριτικές από κορυφαίους Παραγωγούς DJ της Ελλάδας.

Ο Γιάννης ή NuGianni για να μιλήσουμε λίγο στην γλώσσα του, έφτασε ως εδώ όχι μόνο με το ταλέντο του στην μουσική αλλά και με τον μετριόφρων και γνήσιο – αλλά και σεμνό χαρακτήρα του.

Σήμερα μιλά σε μια συνέντευξη από καρδιάς στον Κωνσταντίνο Γκελντή για την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

 

Ξεκινώντας τη δουλειά αυτή, ποια ήταν τα όνειρα και οι βλέψεις που είχες;
«Όταν ξεκίνησα το djing λόγω και της μικρής ηλικίας που είχα, ήταν καθαρά για χόμπι και να βγάζω ένα μικρό μεροκάματο…
Σίγουρα δεν περίμενα ότι θα έφτανε ως εδώ!»

Στιγμιαίο επάγγελμα, ή αφοσίωση, επιμονή και ότι καλό … ας έρθει;
«Δεν θα το έλεγα και στιγμιαίο, αφού βρίσκομαι σ’ αυτή την δουλεία δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια!
Η αφοσίωση και η εργασία, πάντα θα υπάρχει γιατί η μουσική εξελίσσεται και έχουμε συνεχώς νέα πράγματα! .. Αν θες να βρίσκεσαι σ’ ένα υψηλό επίπεδο, θέλει αγώνα και πολύ προσωπικό χρόνο!»

Ο Γιάννης, με τον Κ. Γκελντή εν ώρα συνέντευξης στο Fuego Bar by Antonis

Θεωρείς ότι πήρες τη σωστή απόφαση;
«Δεν ξέρω αν ήταν σωστή ή λανθασμένη! Έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές και έχω γνωρίσει και πολύ κόσμο όλα αυτά τα χρόνια!… Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό, είναι ότι έχω τη δουλειά μου παρά την κρίση και την ανεργία που ταλαιπωρεί την γενιά μας!»

Από πού αντλείς έμπνευση για τις παραγωγές  σου;
«
Συνήθως όταν ξεκινώ να γράψω ένα τραγούδι ή να κάνω ένα ρεμίξ,  θα δω τις τάσεις και τι αρέσει στον κόσμο, θα ακούσω διάφορες άλλες παραγωγές και θα το στήσω αρχικά στο μυαλό μου!…»

Ο Γιάννης Σκαρτσιάρης, στα decks του “Pallas”

 Μια μουσική εμπειρία που σου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό; Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;
«Στη μουσική παραγωγή, είμαστε ακόμα στην αρχή, άρα έχουμε μέλλον!
Το συμβόλαιο με την Ζero 10 και τα ρεμίξ για τον Dino Mfu, Shaya και Dsf, είναι από τις καλές στιγμές και νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός που με εμπιστεύτηκαν τόσο μεγάλα ονόματα και καλλιτέχνες! Αυτά μου δίνουν και τη δύναμη για να συνεχίσω!»

Ποια είναι η πιο τρελή ή απρόοπτη στιγμή της καριέρας σου;
«Δεν κάνει να την πω!» (γελάει)

Ο Γιάννης Σκαρτσιάρης στα decks ενός απ’ τα μεγαλύτερα club στη Σόφια της Βουλγαρίας

Με ποιον Deejay ή παραγωγό θα ήθελες να συνεργαστείς σε μια μελλοντική σου παραγωγή ή εμφάνιση;
«Είναι πάρα πολλοί είναι η αλήθεια! Μακάρι να υπάρχει υγεία και όρεξη για δουλεία και με το καλό ας έρθει μια τέτοια πρόταση!» 

 Ποια η γνώμη σου για τα social sites? Βοηθούν το χτίσιμο καριέρας και εικόνας στη δουλειά και πόσο τα χρησιμοποιείς;
«Εννοείται πως βοηθούν τα social! Ειδικά για τα παιδιά από την επαρχία είναι ένα δυνατό χαρτί για την προώθηση τους! Έχει γίνει και αυτό μέρος της δουλειάς μας.. έτσι και εγώ πλέον προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ όσο περισσότερο μπορώ!»

Όλο το “Fuego Bar by Antonis” μια μεγάλη παρέα!

Ποιο dj event σου, θα σου μείνει αξέχαστο και γιατί;
«Ένα από τα event που ήταν ξεχωριστό για έμενα, ήταν όταν με κάλεσαν να παίξω σε ένα «δυνατό» πάρτυ στη Σόφια της Βουλγαρίας… Εκτός απ’ το ότι ήταν τιμή για εμένα, περάσαμε και πολύ όμορφα!..»


Παρακολουθείς φαντάζομαι, ξένα ονόματα, τόσο για την παραγωγή και τα DeeJay skills τους. Ποιους ξεχωρίζεις;
«Ένας κάλος παραγωγός δεν σημαίνει ότι είναι και κάλος dj όπως και το αντίθετο! Παρακολουθώ αρκετούς με διαφορετικά στοιχειά αλλά κορυφαίους στο είδος τους! Croatia Squad, Mark lower, Ben Delay, Claptone και μην ξεχνάμε και τους δικούς μας Consoul Trainin, Liva K!»

Ο Γιάννης Σκαρτσιάρης με.. καλοκαιρινούς ρυθμούς, στα decks του κορυφαίου “Thalassa Sky Bar”

Αγαπημένος καλλιτέχνης και μεγαλύτερη επιρροή (είδος ή καλλιτέχνης);
«Αγαπημένος καλλιτέχνης;.. είναι πάρα πολλοί! Ανέφερα μερικούς πιο πάνω όπου όλοι είναι κοντά στα δικά μου ακούσματα και σε αυτά που γραφώ κι εγώ!»

Αν μετά την συνέντευξη μπαίναμε στο αυτοκίνητό σου τι μουσική θα ακούγαμε στη διαδρομή;
«Σίγουρα δεν θα έχω κάποιο Cd! Έχω να γράψω cd πολλά χρόνια! Η μουσική εξαρτάται από την διάθεση που θα έχω!..»

Ο Γιάννης Σκαρτσιάρης, στα decks του “Fuego Bar by Antonis”

O κόσμος εδώ στον Πύργο και γενικότερα στην Ηλεία, τι μουσική ζητά από σένα;
«Ο καθένας μου ζητά ό,τι του αρέσει, ό,τι θέλει να ακούσει εκείνη τη στιγμή αναλόγως την διάθεσή του! Γι αυτό και προσπαθώ να έχω στα  Main Set μου πολλά είδη μουσικής!..»

Ο Γιάννης Σκαρτσιάρης, με τον καλό του φίλο -επίσης deejay- Παύλο Πεσκελίδη!

Στη δουλειά σου, παίζει ρόλο η διάθεσή σου;
«Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο! Πολλές φορές όμως και διάθεση να μην έχω, όταν θα ανέβω να παίξω μουσική, αυτό αλλάζει και είναι αλήθεια! Επομένως αυτή η δουλειά είναι και κάτι σαν… ψυχοθεραπεία!»

Ο Γιάννης Σκαρτσιάρης, με τον καλό του φίλο, Αντώνη Γριβάκη

Σε μια σχέση, δημιουργεί πρόβλημα το να είσαι deejay;
«Σίγουρα είναι λίγο δύσκολο από την μεριά της κοπέλας που έχεις δίπλα σου!.. Αν όμως δεν δίνεις δικαίωμα, δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα!»

Τι να περιμένουμε από τον NUGIANNI το 2017;
«Σίγουρα πολύ στούντιο γιατί ακόμα είμαι σε αρχικό στάδιο!.. Έχω έτοιμες κάποιες δουλείες που θα κυκλοφορήσουν σύντομα από πολύ καλά Labels και σε συνεργασία με πολύ μεγάλα ονόματα που πάντα θαύμαζα και εξακολουθώ να θαυμάζω! Χρειάζεται όμως πολύ δουλεία και πολλές στερήσεις για να πετέχιες τους στόχους σου!»

Σ’ ευχαριστώ πολύ, φίλε Γιάννη!