Παρουσίαση Επιχείρησης

ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε. : Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων

Ακούστε το άρθρο

Η ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε. λειτουργεί στον νομό Ηλείας δύο κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων:

(α) το ΚΤΕΟ Πύργου πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και
(β) το ΚΤΕΟ Ηλειακού Κάμπου στα Καβάσιλα Ηλείας.

Τα ΚΤΕΟ της εταιρίας είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και πιστοποιημένα από την TÜV AUSTRIA HELLAS κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008.

Η ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε. διαθέτει και εξασφαλίζει στους πελάτες της:

  • 4 γραμμές ελέγχου οχημάτων – ελαφρών οχημάτων, φορτηγών, δικύκλων,
  • άμεση και ταχύτατη εξυπηρέτηση με χρήση υπηρεσίας ραντεβού,
  • σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ελέγχων,
  • απόλυτα εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό,
  • σύγχρονες υποδομές με parking, αίθουσα αναμονής, σαλόνι και χώρο καφετέριας.

Ο τεχνικός έλεγχος διενεργείται με εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, ψηφιακά ελεγχόμενο, που διακριβώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μηδενιστούν τα σφάλματα μέτρησης ενώ οι συντηρήσεις γίνονται από εξειδικευμένους τεχνικούς. Το προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους και που χειρίζεται τον μηχανολογικό εξοπλισμό είναι ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης που διαρκώς επιμορφώνεται, εκπαιδεύεται και αξιολογείται εσωτερικά από την εταιρία.

Σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΙΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. λειτουργούν συνολικά τέσσερις πλήρεις αυτοματοποιημένες γραμμές για ελαφρά οχήματα, φορτηγά έως 3,5 τόνους και δίκυκλα και διενεργούνται τεχνικοί έλεγχοι ΙΧ οχημάτων, εκπαιδευτικών οχημάτων, ταξί , φορτηγών μέχρι 3,5 τόνους και δικύκλων.

Στα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ διενεργούνται όλοι οι έλεγχοι οχημάτων που προβλέπονται από το κράτος και χορηγούνται τα νόμιμα πιστοποιητικά ελέγχου κατά περίπτωση, δηλαδή :

  • Ο αρχικός, τέσσερα χρόνια μετά την αγορά του οχήματος, με χορήγηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ),
  • Ο περιοδικός κάθε δύο χρόνια μετά τον πρώτο αρχικό έλεγχο, με χορήγηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ)
  • Ο έλεγχος καυσαερίων κάθε ένα χρόνο, μετά την αγορά του οχήματος, με χορήγηση κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ)
  • Ο εκούσιος έλεγχος οχήματος, κατόπιν επιθυμίας του πολίτη-οδηγού σε ένα συγκεκριμένο σύστημα (πχ την εκπομπή καυσαερίων) του οχήματος ή όλων των συστημάτων προκειμένου να γνωρίζει αξιόπιστα την κατάσταση του οχήματός του, με την έκδοση του Πιστοποιητικού Τεχνικού Ελέγχου (ΠΕΤΕ).
  • Επίσης διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι : [α] αρχικής ταξινόμησης ανάριθμου οχήματος, [β] ειδικός έλεγχος αρχικής εγκατάστασης συστήματος υγραεριοκίνησης.

Η φιλοσοφία της εταιρείας:

Η αύξηση του αριθμού οχημάτων πανελλαδικά με δεδομένη και προφανή την αδυναμία των δημοσίων ΚΤΕΟ (μείωση προσωπικού, έλλειψη πόρων, παλαιός εξοπλισμός) να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους και στην περιοδικότητα των ελέγχων καθιστά επιτακτική την είσοδο ιδιωτών επενδυτών ως φορέων τεχνικού ελέγχου οχημάτων.

Στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ ΗΛΕΙΑΣ ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε. θεωρούν ότι ο σεβασμός στον πολίτη, η τεχνική επάρκεια, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της επιχείρησης, αλλά και η δέσμευση με στόχο την διαρκή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών είναι τα κριτήρια που κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και ανέδειξαν την επιχείρηση πρωτοπόρα στο Νομό Ηλείας.

Υπάρχουν ανεξάρτητοι φορείς εποπτείας που ελέγχουν και αξιολογούν τα ΙΚΤΕΟ και μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις. Σε καμία περίπτωση ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών ιδιωτικών ΚΤΕΟ δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε πλημμελείς τεχνικούς ελέγχους σε βάρος της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Στην ΙΟΝΙΚΗ δεν ξεχνούν ότι ελέγχουν τα οχήματα των οικογενειών των γειτόνων, των φίλων και των συμπολιτών τους.

Επειδή η γνώμη των πολιτών βοηθά να γίνονται καλύτεροι διατίθεται στους πελάτες στο χώρο αναμονής προς συμπλήρωση «Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης» αλλά και έντυπο καταγραφής των παραπόνων τους. Η στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων οδηγεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων και διορθωτικών δράσεων για την συνεχή βελτίωση και ικανοποίηση των πολιτών.

Στόχος και προοπτική των ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ τέθηκε φιλόδοξα εξ αρχής η επίτευξη ενός τρίπτυχου :

  • Η προστασία της ανθρώπινης ζωής,
  • Η οδική ασφάλεια και
  • Η προστασία του περιβάλλοντος.

Για το σκοπό αυτό στα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ διενεργούν καθημερινά ελέγχους με απόλυτη δέσμευση της διοίκησης της εταιρίας αλλά και των στελεχών της και με αίσθηση της αποστολής τους να συνδράμουμε τον Ηλείο οδηγό με σεβασμό στον χρόνο του, με συνέπεια, διαθεσιμότητα και φερεγγυότητα διασφαλίζοντας αξιόπιστους και ποιοτικούς τεχνικούς ελέγχους οχημάτων.

Οι Πιστοποιήσεις:

Τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ ΗΛΕΙΑΣ ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε έχουν πιστοποιηθεί από ΤΗΝ TÜV AUSTRIA HELLAS κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008 για τον τεχνικό έλεγχο ελαφρών οχημάτων έως 3,5 Τ και για τον τεχνικό έλεγχο δικύκλων.

Αξιολογημένοι ως ικανοί για την υπογραφή Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) και Πρακτικό Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου (ΠΕΤΕ) σήμερα είναι οι παρακάτω ελεγκτές:

Γ. Κανελλόπουλος , Κ.Ε. ΥΜΕ:351 ,Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός

Ν. Κολιαδήμας , Κ.Ε. ΥΜΕ:350 , Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

Γ. Κονδύλης , Κ.Ε. ΥΜΕ:352 , Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ηρ. Μπαρλαμάς , Κ.Ε. ΥΜΕ:416

Αλ. Ανδριόλας , Κ.Ε. ΥΜΕ:422

Σ. Ζαφειρόπουλος , Κ.Ε. ΥΜΕ:671 , Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

Κ. Μυλωνάς , Κ.Ε. ΥΜΕ:450 , Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

Β. Παπαχριστόπουλος , Κ.Ε. ΥΜΕ:1236

Πέντε λόγοι για να προτιμήσετε τα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός σας.

  1. Τα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ είναι φιλικά προς τον πολίτη.Ο πολίτης δεν εμπλέκεται στη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου αφού μετά την είσοδό του στο ΚΤΕΟ το όχημα παραλαμβάνεται από το εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας. Ο πολίτης σε όλη την διάρκεια του ελέγχου παραμένει ανέμελος στον άνετο χώρο αναμονής όπου υπάρχει χώρος τηλεόρασης και καφετέρια. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου ενημερώνεται από τον υπεύθυνο ελεγκτή για τα ευρήματα του ελέγχου με σεβασμό και υπευθυνότητα και παραλαμβάνει το όχημά του στο παρκινγκ εξόδου.
  2. Στα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ είμαστε πάντα διαθέσιμοι.Ο πολίτης μπορεί να κλείσει το ραντεβού του τηλεφωνικά την ημέρα και την ώρα που τον βολεύει, καθημερινά αλλά και τα Σάββατα. Ξεχάστε την ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή αφού οι ώρες λειτουργίας της ΙΟΝΙΚΗΣ καθημερινά είναι από 08:00 έως 17:00 ενώ ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται εντός 20 λεπτών.
  3. Στα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ η τεχνολογία και η γνώση είναι οι βάσεις μαςΤα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ διασφαλίζουν ολοκληρωμένους και αξιόπιστους ελέγχους με τεχνολογία αιχμής. Οι γραμμές ελέγχου είναι πλήρεις και αυτοματοποιημένες, με καινούργια μηχανήματα που επιπλέον διακριβώνονται τακτικά εξασφαλίζοντας αξιοπιστία και σιγουριά στους ελέγχους. Η συντήρηση είναι επιμελής και άμεση και πραγματοποιείται από ειδικευμένα συνεργεία. Το ελεγκτικό προσωπικό είναι ανώτατης ή ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης που εκπαιδεύεται και επιμορφώνεται συνεχώς. Συνεπώς ο πολίτης θα έχει πλήρη και ασφαλή γνώση για όλα τα συστήματα του οχήματός του.
  4. Στα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ η ποιότητα μετράει.Τα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ είναι ισότιμα με τα δημόσια ΚΤΕΟ, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Μεταφορών. Με το ολοκληρωμένο σύστημα ποιότητας που εφαρμόζει, με διαπίστευση από την TÜV AUSTRIA HELLAS κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008, διασφαλίζει τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών. Ο πολίτης μας αξιολογεί σε ειδικό ερωτηματολόγιο που του διατίθεται και μας βοηθά ώστε να γίνουμε όλο και καλύτεροι.
  5. Τα ΙΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ παρέχουν ποικιλία τεχνικών υπηρεσιών.Στις γραμμές ελέγχου σε λειτουργία εκτός από τους υποχρεωτικούς ελέγχους για την έκδοση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) και για την έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), παρέχεται η δυνατότητα Εκούσιου Ελέγχου για να αξιολογήσετε ή ελέγξετε ένα όχημα με την έκδοση Πιστοποιητικού Τεχνικού Ελέγχου (ΠΕΤΕ).

Διεύθυνση: Συντριάδα, Πύργος  και  Καβάσιλα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26210 20970-1-2, 26230 32212 – 26230 32229
Φαξ: 26210 20973 – 26230 34202
Email: ionikiae@otenet.gr
Επισκεφθείτε το site
Βρείτε μας στο facebook


Δείτε τον επαγγελματικό οδηγό του patrisnews.com


Θέλετε να  καταχωρήσετε την επιχείρησής σας;
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2621500567 και στο
 patrisnews@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα