Categories: Κόσμος

ΗΠΑ: 15χρονος-ιδιοφυΐα ετοιμάζεται να φοιτήσει στη Νομική Σχολή

Share

Ένα 15χρονο αγόρι από το Μισισιπί ετοιμάζεται να φοιτήσει στη Νομική Σχολή φέτος και δεν αποκλείεται να γίνει ένας από τους νεότερους ανθρώπους στον κόσμο που θα αποκτήσει διδακτορικό νομικής.

Ο Τζέιμς «Τζίμι» Τσιλιμίγκρας έδωσε πέρυσι εισαγωγικές εξετάσεις για τη Νομική Σχολή και συγκέντρωσε 174 βαθμούς, τον υψηλότερο βαθμό στην Αλαμπάμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού σταθμού WLOX.

Ο Τζίμι, ο οποίος κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό στη λογιστική από το μη κερδοσκοπικό Western Governors University, δήλωσε στο WLOX ότι τώρα προσπαθεί να επιλέξει σε ποια Νομική Σχολή θα φοιτήσει.

Η φοίτηση σε μία νομική σχολή στις ΗΠΑ διαρκεί συνήθως τρία χρόνια. Αν ο Τζίμι ολοκληρώσει τις σπουδές του σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα είναι ένας από τους νεότερους αποφοίτους νομικής σχολής στον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο oldest.org.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ο νεότερος απόφοιτος νομικής σχολής στον κόσμο είναι ο Στέφεν Μπακούς από τη Φλόριντα, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι σε ηλικία 16 ετών το 1986.

Βέβαια ορισμένοι από τη λίστα του oldest.org δεν ακολούθησαν τελικά καριέρα δικηγόρου, καθώς ένας έγινε δημοσιογράφος κι ένας άλλος καθηγητής νευρολογίας.

Οι γονείς του Τζίμι Τσιλιμίγκρας δήλωσαν στο WLOX ότι συνειδητοποίησαν από νωρίς ότι ο γιος τους ήταν εξαιρετικά ευφυής καθώς έκανε ολοκληρωμένες μεγάλες προτάσεις στα δύο του χρόνια και έλαβε απολυτήριο Λυκείου στα 12.

«Πάντα ξέραμε ότι ήταν έξυπνος, αλλά δεν νομίζω ότι περιμέναμε ότι θα κατάφερνε τόσο γρήγορα» δήλωσε η μητέρα του.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο πατέρας του, Τζον, δεν ήταν όλα εύκολα για τον Τζέιμς. Ο νεαρός δυσκολευόταν με την κατανόηση της ανάγνωσης, παρά το μεγάλο του ενδιαφέρον για το διάβασμα.

«Έπρεπε να έχουμε κάποια εξωτερική βοήθεια για να τον βοηθήσουμε να διαβάσει με σωστό τρόπο», ανέφερε ο πατέρας του.

Πηγή: The Guardian