Κόσμος

ΗΠΑ: Αφήνουν τον κόσμο στο έλεος του κοροναϊού! Απόρρητη έκθεση δείχνει αύξηση κρουσμάτων έως και 650%

Ακούστε το άρθρο

Την απόρρητη έκθεση που είναι σε γνώση του Λευκού Οίκου δημοσιοποίησε το NBC και τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ψέμματα στους πολίτες.

Οι επιστήμονες κάνουν ότι μπορούν στις ΗΠΑ για να πείσουν τους πολίτες – γιατί ο Τραμπ δεν πείθεται με τίποτα – ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα με τον κορονοϊό.

Μια έκθεση της ομάδας κρούσης του Λευκού Οίκου που διέρρευσε και δημοσιοποιήθηκε από το NBC είναι αποκαλυπτική. Ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού όχι μόνο δεν πέφτει αλλά έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη σε πολλές μεγάλες πόλεις αλλά και σε μικρές κοινότητες στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία αφορούν την 7η Μαΐου, δηλαδή πέντε ημέρες πριν, και διαψεύδουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την δήλωση που έκανε ο Τραμπ την Δευτέρα ότι οι αριθμοί πέφτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Και τα στοιχεία είναι από την καρδιά του Λευκού Οίκου.

Οι 10 περιοχές με την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων που φτάνουν ή και ξεπερνούν το 72,4% σε διάστημα 7 ημερών και σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Περιλαμβάνουν περιοχές όπως το Νάσβιλ, το Ντε Μόινς, την Αϊόβα, το Αμαρίλο και με 650% αύξηση το Κεντάκι!

Σε μια ξεχωριστή λίστα με τις περιοχές που πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, είναι η Σαρλότ, το Κάνσας Σίτι, το Μιζούρι, η Ομάχα και το Λίνκολν, η Νεμπράσκα, η Μινεάπολη, το Μοντγκόμερι, η Αλαμπάμα, το Κολομπους και το Φοίνιξ.

Σε Σαρλότ, και Κάνσας Σίτι οι αυξήσεις στα κρούσματα ξεπέρασαν το 200% σε μια εβδομάδα.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με απίστευτους ρυθμούς και στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές οι μόνες συστάσεις που έχουν δοθεί είναι να μένει ο κόσμος στο σπίτι του.

Και όχι σε όλες. Στην Αλαμπάμα, στο Κεντάκι, στην Αϊόβα, στο Μιζούρι, στη Νεμπράσκα και στο Τενεσί, δεν υπάρχουν μέτρα κατά της πανδημίας.

Σε άλλες περιοχές τα μέτρα λαμβάνονται, αν λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο και είναι κατά βούληση.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την covid-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους, ενώ παγκοσμίως τα κρούσματα πλησιάζουν τα 4,2 εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπερνούν τους 285.000.

πηγή: NBC

Όλη η επικαιρότητα