Κόσμος

ΗΠΑ: Δεν αποκλείουμε τον διάλογο με τη Β. Κορέα

Ακούστε το άρθρο
Μήνυμα για τη Βόρεια Κορέα έστειλε από την Κίνα, όπως αναμενόταν, η αμερικανική κυβέρνηση. «Οι ΗΠΑ έχουν κανάλια άμεσης επικοινωνίας με την Πιονγιάνγκ» δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία «οι επικοινωνίες έχουν αποκοπεί».

Γίνεται διερεύνηση για το εάν η Βόρεια Κορέα έχει ενδιαφέρον για διάλογο, σύμφωνα με τις δηλώσεις Τίλερσον.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, με τον οποίο και συζήτησε την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Κατά την παρούσα περίοδο το πιο σημαντικό γεγονός στις διμερείς μας σχέσεις, είναι η επίσκεψη του προέδρου Τραμπ στην Κίνα, το Νοέμβριο. Η επίσκεψή του αυτή, θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας – ΗΠΑ» τόνισε ο πρόεδρος Σι.

Ανεβάζει τους τόνους ο Τραμπ απέναντι στη Βόρεια Κορέα, επιδιώκοντας παράλληλα με το ταξίδι του στην Ασία να ενισχύσει τη συμμαχία ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ. Εξάλλου κατά την περιοδεία αναμένεται να ενισχύσει την πολεμική ρητορική ενάντια στη Β. Κορέα.

Η περιοδεία του στην Ασία η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 14 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι συναντήσεις του προέδρου θα ενισχύσουν τη διεθνή αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής απειλής και θα διασφαλίσουν την πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου», αναφέρεται επίσης στη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα