Κόσμος

ΗΠΑ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί παιδιά ως «τροφή για τα κανόνια»

Ακούστε το άρθρο

Την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί παιδιά ως «τροφή για τα κανόνια».

«Όλοι όσοι ανησυχούν σοβαρά για τα παιδιά στη Γάζα πρέπει να απαιτήσουν από τη Χαμάς να σταματήσει ευθύς αμέσως να χρησιμοποιεί παιδιά ως «τροφή για τα κανόνια» στη διένεξή της με το Ισραήλ» δήλωσε η Νίκι Χέιλι, κατηγορώντας την οργάνωση ότι «χρησιμοποιεί αθώα παιδιά, γυναίκες και άνδρες» ως ανθρώπινες ασπίδες.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι της Γάζας συγκεντρώνονται κάθε Παρασκευή από τα τέλη Μαρτίου για να διεκδικήσουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη τους, απ’ όπου εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948.

Σαράντα ένας Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων, που αναμένεται να συνεχιστούν έως τα τέλη Μαΐου, ενώ καταγγέλλουν επίσης και τον αποκλεισμό της Γάζας.

Από την πλευρά του ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ κάλεσε το Ισραήλ να «…αποφεύγει τη χρήση αληθινών σφαιρών» και «η Χαμάς και οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τα σύνορα και να αποφεύγουν κάθε βίαιη και προκλητική ενέργεια».

«Τα παιδιά βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο» και «πρέπει να προστατεύονται ιδιαιτέρως» υπογράμμισε.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων των Παλαιστινίων την 30η Μαρτίου, «τουλάχιστον 4 παιδιά έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά» επισήμανε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Με τον πλέον σθεναρό τρόπο, επαναλαμβάνω ότι οι άμαχοι, ιδίως τα παιδιά, δεν πρέπει να τίθενται εσκεμμένα σε κίνδυνο ή να στοχοθετούνται υπό οποιοδήποτε τρόπο» επέμεινε ο Νικολάι Μλαντένοφ.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα