Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Πούτιν θα στείλει τρόφιμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν για να πάρει η Ρωσία όπλα από τη Βόρεια Κορέα

«Κατανοούμε ότι η Ρωσία επιδιώκει να στείλει αντιπροσωπεία στη Βόρεια Κορέα και ότι η Ρωσία προσφέρει στη Βόρεια Κορέα τρόφιμα σε αντάλλαγμα για πυρομαχικά»
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, ανακοίνωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να στείλει τρόφιμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε η Ρωσία να λάβει όπλα από τη Βόρεια Κορέα για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το bbc.com, ο Κίρμπι δήλωσε πως η Μόσχα θα στείλει ειδική αντιπροσωπεία στην Πιονγιάνγκ, ώστε να καταλήξουν σε σχετική συμφωνία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως παραβιάζοντα τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Κατανοούμε ότι η Ρωσία επιδιώκει να στείλει αντιπροσωπεία στη Βόρεια Κορέα και ότι η Ρωσία προσφέρει στη Βόρεια Κορέα τρόφιμα σε αντάλλαγμα για πυρομαχικά», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι με βάση το βρετανικό δημοσίευμα η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμοκαι έχει βιώσει χρόνιες ελλείψεις τροφίμων για δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστροφικού λιμού στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Τον Φεβρουάριο, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια κρίσιμη επισιτιστική κρίση λόγω σημαντικής πτώσης της παραγωγής, που επιδεινώθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες, τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους και τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων.

Δορυφορικές εικόνες από τις αρχές της Νότιας Κορέας δείχνουν ότι ο Βορράς παρήγαγε 180.000 τόνους λιγότερα τρόφιμα το 2022 σε σχέση με το 2021.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα