Κόσμος

ΗΠΑ: Πολυετείς κάθειρξη σε αστυνομικό για τη δολοφονία άοπλου οδηγού

Ακούστε το άρθρο

Αυλαία έπεσε την Πέμπτη σε μία από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις αστυνομικής βίας των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ, καθώς αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ένοχο και καταδίκασε για ανθρωποκτονία έναν πρώην αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο Αφροαμερικανό οδηγό.

Ο Μάικλ Σλάγκερ, ένας λευκός πρώην αστυνομικός, θα πρέπει να εκτίσει ποινή κάθειρξης 19- 24 ετών. Η ακριβής διάρκεια της ποινής του θα αποφασιστεί από τον ομοσπονδιακό δικαστή Ντέιβιντ Νόρτον, που εδρεύει στο Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα.

Ο Σλάγκερ κρίθηκε επίσης ένοχος για παρακώλυση της δικαιοσύνης, καθώς έδωσε ψευδή κατάθεση σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας του Γουόλτερ Σκοτ.

Ο 50χρονος Αφροαμερικανός δέχθηκε τα πυρά του Σλάγκερ ενώ επιχειρούσε να διαφύγει τρέχοντας, αφού υπέπεσε σε παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Το γεγονότα εκτυλίχθηκαν τον Απρίλιο του 2015, καταγράφηκαν από τον ερασιτεχνικό φακό και προκάλεσαν σοκ στην αμερικανική κοινή γνώμη και παγκοσμίως. Ο θάνατος του Σκοτ είχε πυροδοτήσει διαδηλώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις τις ακολούθησαν ταραχές, σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.

Ο πρώην αστυνομικός είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, ένιωσε ότι απειλείται αφού ήρθε στα χέρια με τον Σκοτ.

Στο βίντεο με τα δραματικά γεγονότα, το οποίο τράβηξε ένας αυτόπτης μάρτυρας με το κινητό του, διακρίνεται ο αστυνομικός, ηλικίας τότε 33 ετών, να πυροβολεί εναντίον του θύματος οκτώ φορές, πέντε φορές στην πλάτη.

Κατόπιν ο αστυνομικός επιχείρησε να υποστηρίξει το σενάριο ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Είχε μάλιστα αφήσει το όπλο ηλεκτροσόκ που είχε δίπλα στον Γουόλτερ Σκοτ.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα