Κόσμος

ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με σφυρί στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα την κατάθεση του Πολ Πελόζι κοιμόταν όταν ένας άντρας που δεν είχε ξαναδεί μπήκε στην κρεβατοκάμαρά του αναζητώντας τη Νάνσι Πελόζι.

Βίντεο από την επίθεση που είχε δεχθεί με σφυρί στο σπίτι του ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι τον περασμένο Οκτώβριο στο Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η σοκαριστική στιγμή με την επίθεση έχει καταγραφεί από κάμερα αστυνομικού που έσπευσε στο σημείο και δημοσιοποιήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει αστυνομικούς να φτάνουν στην εξώπορτα της κατοικίας των Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο και να χτυπούν την πόρτα.

Ο Πολ Πελόζι ανοίγει και φαίνεται με τον δράστη να παλεύουν με κρατώντας και οι δύο το σφυρί.

Η αστυνομία λέει στον ύποπτο να ρίξει το σφυρί, αλλά εκείνος καταφέρνει να το αρπάξει και χτυπά τον Πελόζι στο κεφάλι. Τότε οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι και συλλαμβάνουν τον άνδρα.

Πρόκειται για 42χρονο Καναδός Ντέιβιντ Ντεπάπ από το Ρίτσμοντ. Σύμφωνα την κατάθεση του Πολ Πελόζι κοιμόταν όταν ένας άντρας που δεν είχε ξαναδεί μπήκε στην κρεβατοκάμαρά του αναζητώντας τη Νάνσι Πελόζι. Ο ίδιος είχε καταφέρει να ειδοποιήσει την Αστυνομία που βρήκε τον 82χρονο σύζυγο της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και τον Ντέιβιντ Ντεπάπ να παλεύουν με το σφυρί. Σύμφωνα με το εξασέλιδο κατηγορητήριο ο 42χρονος απέκτησε τον έλεγχο του σφυριού και χτύπησε τον Πελόζι στο κεφάλι,

Ο Ντεπάπ φέρεται να ήθελε να τον δέσει και να περίμενε τη Νάνσι Πελόζι να φτάσει στο σπίτι.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η οποία συνέβη λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ο Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος κρανίου εκτός από άλλους τραυματισμούς.

Όλη η επικαιρότητα