Κόσμος

Ηράκλειο: Απέσπασαν από γυναίκα 150.000 ευρώ προσποιούμενοι τον Κιάνου Ριβς – Συνελήφθησαν έξι άτομα

Η γυναίκα πείστηκε και κατέθεσε σταδιακά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικά 150.000 ευρώ.
Ακούστε το άρθρο

Μία απίστευτη υπόθεση απάτης με δράστες που υποδύθηκαν τον Κίανου Ριβς για να εξαπατήσουν 60χρονη, εξιχνίασαν οι κρητικές αρχές. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  μέσω Instagram επικοινώνησε μαζί της άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ Κίανου Ριβς. Μάλιστα, φέρεται να της είπε πως για να πάρει τα δικαιώματά του από ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε, έπρεπε να καταβάλει οφειλόμενους φόρους στις ΗΠΑ, χρήματα τα οποία δεν διέθετε. Έτσι, της ζήτησε να του δώσει τα χρήματα, τα οποία, της υποσχέθηκε – κατά την ίδια – ότι θα επέστρεφε πολλαπλάσια.

Η γυναίκα πείστηκε και κατέθεσε σταδιακά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικά 150.000 ευρώ.

Όταν διαπίστωσε πως εξαπατήθηκε, η ίδια κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας πως επιτήδειοι κατάφεραν να της αποσπάσουν τα χρήματα που είχε κληρονομήσει από τους δικούς της.

Ακολουθώντας τις διαδρομές των ποσών, η αστυνομία κατάφερε να βρει τα ίχνη τω δραστών, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, μιας ημεδαπής γυναίκας και πέντε Νιγηριανών ανδρών, σε βάρος των οποίων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε χθες (13.01.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση απάτης  και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι  ατόμων  (5 αλλοδαπών και ημεδαπής)  κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, την 21.01.2022 άγνωστος δράστης παρουσιαζόμενος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης του κινηματογράφου έπεισε ημεδαπή να τον συνδράμει οικονομικά στην αποπληρωμή των φόρων του, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να την πείσει να  προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Όλη η επικαιρότητα