Ποδόσφαιρο

Ιράν – ΗΠΑ 0-1: Ραντεβού με Ολλανδία στους «16» – Δείτε highlights

Ο Πούλισικ το γκολ των Αμερικάνων.
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ είχε φανατιστεί τις προηγούμενες μέρες, γεγονός που έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι που θα έκρινε ποια ομάδα θα περνούσε στους «16» του Μουντιάλ 2022, με τους Αμερικάνους τελικά να πανηγυρίζουν χάρη στο γκολ του Πούλισικ και να ετοιμάζονται για την αναμέτρηση με την Ολλανδία.

Οι Ιρανοί ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και προσπάθησαν να πιέσουν, με τους Αμερικάνους να παίρνουν τον έλεγχο μετά το 15λεπτο, χωρίς όμως να μπορούν να φτιάξουν ευκαιρίες. Τουλάχιστον όχι πριν το 27′, όταν από το σουτ του Σάρτζεντ και την κόντρα σε αντίπαλο παρουσιάστηκε μια τέτοια στον Γουεά, αλλά αυτός έκανε τη χειρότερη δυνατή επιλογή.

Λίγα λεπτά μετά, στο 33′, παρουσιάστηκε ακόμη μία ευκαιρία στον ίδιο παίκτη και αυτή τη φορά την τελείωσε καλύτερα τη φάση, αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο. Πλησίαζαν, όμως, στο γκολ σιγά-σιγά οι ΗΠΑ και η επιβεβαίωση ήρθε στο 38′ με την ωραία μπαλιά του ΜακΚένι για τον Ντεστ που έδωσε με το κεφάλι έτοιμο το 0-1 στον Πούλισικ.

Έτσι, οι Αμερικάνοι πήγαν στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα και οι Ιρανοί μπήκαν στο δεύτερο υποχρεωμένοι να ψάξουν την ισοφάριση, την οποία θα μπορούσαν να βρουν στο 52′ με την κεφαλιά του Γκόντος μετά τη σέντρα από δεξιά αλλά αστόχησε.

Το Ιράν προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια του παιχνιδιού αλλά δεν κατάφερε κάτι σημαντικό, πλην μιας φάσης στο 82′ με τον Καρίμι που δεν βρήκε καλά τη μπάλα και ενώ ήταν σε θέση για γκολ, με το 0-1 να μένει ως το τέλος, αφού οι διαμαρτυρίες των Ιρανών για πέναλτι στο 100′ δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, και τις ΗΠΑ να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16».

Ιράν: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Χοσεΐνι, Πουραλιγκάνι, Μοχαμαντί (45′ Καρίμι), Εζατολάχι, Νουρουλάχι (71′ Τοράμπι), Χατζισαφί (71′ Μπορανί), Γκολίζαμπεχ (77′ Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46′ Γκόντος), Ταρεμί.

ΗΠΑ: Tέρνερ, Ντεστ (82′ Ζίμερμαν), Κάρτερ-Βίκερς, Ρέαμ, Ρόμπινσον, Άνταμς, Μούσα, ΜακΚένι (65′ Ακόστα), Γουεά (82′ Μουρ), Σάρτζεντ (77′ Ράιτ), Πούλισικ (46′ Άαρονσον).

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα