Κόσμος

Ιράν: Σύλληψη μελών δικτύου που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος

Ακούστε το άρθρο

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν συνέλαβαν μέλη μιας οργάνωσης που συνδέεται με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, τα οποία σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας σε θρησκευτικούς χώρους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.

Οι Αρχές κατέσχεσαν τρία τουφέκια, ένα πολυβόλο εξοπλισμένο με σιγαστήρα, τρεις ζώνες αυτοκτονίας, εκρηκτικά καθώς και εξοπλισμό κατασκευής βομβών.

Πράκτορες του υπουργείου Πληροφοριών «συνέλαβαν (μέλη) μιας οργάνωσης που συνδέεται με το Ντάες (Ισλαμικό Κράτος) τα οποία σκόπευαν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρους λατρείας και (κατέσχεσαν) εκρηκτικές ύλες και εξοπλισμό που χρησιμοποείται για τη διάπραξη επιθέσεων αυτοκτονίας» σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι συλλήψεις έρχονται λίγες ημέρες αφότου μέλη της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς εκτόξευσαν πυραύλους στην ανατολική Συρία, με στόχο βάσεις του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη, στις 7 Ιουνίου, από την οποία σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.

Όλη η επικαιρότητα