Ελλάδα

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Οι πρώτες στιγμές μετά τη φυλακή

Με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου πανηγυρίζει την αθώωσή της. 

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, μετά από 1,5 χρόνο στη φυλακή του Χονγκ Κονγκ, ξαναβρήκε την ελευθερία της, καθώς το κινεζικό δικαστήριο σήμερα το πρωί την έκρινε αθώα.

Η περιπέτεια της Ειρήνης Μελισσαροπούλου λοιπόν έληξε, κάτι που ήταν έκπληξη ακόμη και για τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος σήμερα δήλωσε ευτυχής που διαψεύστηκε.

Πλατιά χαμόγελα και από τον Σάκη Κεχαγιόγλου ο οποίος ήταν συγκρατημένος στις εκτιμήσεις του για την έκβαση της δίκης όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλώνοντας ότι θα ήταν έκπληξη η αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου δεδομένης της αυστηρότητας της κινεζικής νομοθεσίας.  Πλατιά χαμόγελα και από τον Σάκη Κεχαγιόγλου ο οποίος ήταν συγκρατημένος στις εκτιμήσεις του για την έκβαση της δίκης όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλώνοντας ότι θα ήταν έκπληξη η αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου δεδομένης της αυστηρότητας της κινεζικής νομοθεσίας.  Ο δικηγόρος με την 21χρονη φοιτήτρια μετά τη δίκη. Ο δικηγόρος με την 21χρονη φοιτήτρια μετά τη δίκη.

Στο Χονγκ Κονγκ για το δικαστήριο βρίσκονταν εκτός από τον δικηγόρο της και οι γονείς της. Τώρα όλοι μαζί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, βάζοντας οριστικό τέλος στην περιπέτεια.

Οι Κινέζοι δικαστές έκριναν πως η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ήταν αθώα για τη μεταφορά των 2,6 κιλών κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του 2017, θεωρώντας πως δεν γνώριζε ότι μετέφερε το πακέτο με τα ναρκωτικά στην τσάντα της. Ρόλο για την αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου σίγουρα έπαιξε το γεγονός ότι δεν είχαν βρεθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα της 21χρονης φοιτήτριας από τη Μυτιλήνη στο πακέτο με την κοκαΐνη. 

ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα