Lifestyle

«Ήρωες ανάμεσα μας»: Μια κοινωνική αποστολή μεγαλύτερη από την τηλεόραση

ant2.jpg

ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 IOYNIOY ΣΤΙΣ 22:15 ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ

Αλληλεγγύη – Εθελοντισμός – Αγάπη – Αυτοθυσία – Αυταπάρνηση – Ανιδιοτέλεια: αυτές είναι οι σκέψεις που κυριαρχούν στο μυαλό μας γνωρίζοντας τους επόμενους «Ήρωες» που ξεχώρισαν για την κοινωνική προσφορά τους στο τρίτο μέρος της μεγάλης κοινωνικής αποστολής του ΑΝΤ1.

Δύο ακόμα ιστορίες ανθρώπων που ξεπέρασαν το «Εγώ» και προέταξαν το «Εμείς» ξετυλίγονται στο επόμενο επεισόδιο του «Ήρωες ανάμεσά μας» με οδηγό τον Σάκη Ρουβά:

Στην πρώτη ιστορία θα γνωρίσουμε την Μαρία Λουμάκη, 60 ετών, που ζει στην Καλαμάτα.

Όλα ξεκίνησαν το 1990 σε μία επίσκεψή της στην Αθήνα όταν μία φίλη της, την ενημέρωσε για τα παιδικά χωριά SOS και τη σημαντική δουλειά που κάνουν εκεί οι μητέρες. Η κα. Λουμάκη ευαισθητοποιήθηκε τόσο που αμέσως αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα, στα παιδικά χωριά SOS της Βάρης, προκειμένου να προσφέρει βοήθειά της σε παιδιά που την είχαν ανάγκη. Έχοντας μεγαλώσει πια τις δύο κόρες της, αφιερώθηκε στα παιδιά που μεγάλωναν χωρίς γονείς και τα μεγάλωσε σαν πραγματική μητέρα. Τους μαγείρευε, τα διάβαζε, ξενυχτούσε μαζί τους όταν ήταν άρρωστα, αγωνιούσε για την τύχη τους και ανησυχούσε για τις επιλογές τους. Ό,τι ένιωθε και ό,τι έκανε για τα βιολογικά της παιδιά, έκανε και για τα είκοσι παιδιά που μεγάλωσε στα 20 συνολικά χρόνια που παρέμεινε στα παιδικά χωριά SOS. Και όλα πια τη θεωρούν μητέρα τους…

Η κυρία Λουμάκη σήμερα, έχει επιστρέψει στη γενέτειρά της, την Καλαμάτα, κρατάει όμως επαφές και με τα 20 παιδιά της και τα 7 εγγόνια της, που τη φωνάζουν «μαμά» και «γιαγιά» αντίστοιχα, ενώ και οι κόρες της θεωρούν ότι έχουν 20 αδέλφια.

Στη συνέχεια ο Σάκης Ρουβάς συναντά στην Μυτιλήνη τον Παπά – Στρατή Δήμου, 55 ετών.

Πριν από 4 χρόνια, στην αρχή κιόλας της κρίσης ο παπά- Στρατής, από την Καλλονή της Λέσβου, δημιούργησε την ΜΚΟ “Αγκαλιά”. Σκοπός του ήταν να φτιάξει μια ζεστή αγκαλιά κυρίως για τις καραβιές από τους λαθρομετανάστες που σχεδόν καθημερινά άδειαζαν και εξακολουθούν να αδειάζουν οι δουλέμποροι της ελπίδας στους ερημικούς κολπίσκους της Μυτιλήνης.

Δεκάδες φορές, βρέθηκε μπροστά στο θλιβερό θέαμα ταλαιπωρημένων, μουσκεμένων ή ακόμη και ετοιμοθάνατων λαθρομεταναστών που η ελπίδα τους ναυάγησε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου και που η τύχη τους, τους ξέβρασε κοκαλωμένους σε κάποια απόμερη παραλία του νησιού.

Ο παπά- Στρατής δεν έμεινε αμέτοχος μπροστά σε αυτό το μεγάλο και σκληρό, κοινωνικό θέμα. Οργάνωσε την τοπική κοινωνία της Καλλονής και συγκέντρωσε εθελοντές έτοιμους να προσφέρουν βοήθεια, με το απόθεμα της καρδιάς τους, στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους.

Μετά την οικονομική κρίση, ωστόσο, που ξέσπασε στην Ελλάδα, άρχισε να αυξάνεται σταδιακά και ο αριθμός των ντόπιων κατοίκων που χρειάστηκαν άμεση βοήθεια και υποστήριξη. Άνθρωποι που πλέον δεν είχαν φαγητό, τρόφιμα ή χρήματα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ο παπά-Στρατής βρήκε και γι αυτούς τη λύση. Ζήτησε και πήρε τη βοήθεια της Αρχιεπισκοπής η οποία στάθηκε κι εκείνη αρωγός στην προσπάθεια του.

Σήμερα έχει να επιδείξει ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που ο ίδιος αντιμετωπίζει.

Συντελεστές

Παρουσίαση: Σάκης Ρουβάς

Σκηνοθεσία: Κώστας Τριπύλας

Executive Producer: Γιάννης Καραγιάννης

Οργάνωση Παραγωγής: Αντώνης Μάτσος

Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κουμπή

Επιμέλεια Εκπομπής: Άννα Παπανικόλα

Ελλάδα

«ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» Μία κοινωνική αποστολή μεγαλύτερη από την τηλεόραση

02.jpg

Μέσα από τους «Ήρωες ανάμεσά μας» θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους αυτούς που αποδεικνύουν καθημερινά πως το «Εμείς» μπορεί να είναι ανώτερο από το «Εγώ». Σε μία σειρά πέντε αφιερωμάτων, ο Σάκης Ρουβάς, ο πιο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης που έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, θα είναι ο οδηγός μας σε ένα οδοιπορικό στη ζωή και το έργο 10 ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν τον χρόνο, το συναίσθημα και την ψυχή τους για να προσφέρουν, χωρίς να επιζητούν αντίκρισμα ή αναγνώριση.

Στο κάλεσμα της μεγάλης κοινωνικής αποστολής του ΑΝΤ1 ανταποκρίθηκαν με μεγάλη θέρμη συνάνθρωποί μας από κάθε γωνία της Ελλάδας, κάνοντας τις αιτήσεις των Ηρώων που προτάθηκαν να ξεπερνούν τις 2.500. Ο ΑΝΤ1, φιλοδοξεί να ανάγει σε θεσμό το «Ήρωες Ανάμεσά μας».

Σε κάθε μία από τις  εκπομπές, θα γίνεται γνωστή η ιστορία του Ήρωα με προσωπική του μαρτυρία, θα παρουσιάζονται συνεντεύξεις αγαπημένων του προσώπων, αλλά και ανθρώπων που σχετίζονται με το έργο του, ώστε να αναδειχθεί με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο η προσωπικότητά του. Ο Σάκης Ρουβάς μαζί με ένα πολυμελές συνεργείο έκαναν πολύωρα γυρίσματα σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να βρεθούν κοντά στους πρωταγωνιστές της κοινωνικής αποστολής του ΑΝΤ1. 10 ξεχωριστές ιστορίες, ηρωισμού, αλληλεγγύης και εξαιρετικής κοινωνικής προσφοράς ξεδιπλώνονται στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στην πρώτη εκπομπή «Ήρωες Ανάμεσά μας», την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 22:15 γνωρίσαμε τις δύο πρώτες ξεχωριστές ιστορίες που μας συγκίνησαν βαθιά και ανέδειξαν την πιο αισιόδοξη όψη της κοινωνίας μας.

Η πρώτη ιστορία αφορούσε τον Περικλή Καλόπουλο, ο οποίος έσωσε με κίνδυνο της ζωής του, την Αντιγόνη και τους άλλους 3 επιβαίνοντες ενός δικινητήριου αεροσκάφους που έπεσε λίγο έξω από την Μαρίνα Αλίμου, το 2001. Τα εντυπωσιακά γυρίσματα για την δραματοποίηση της συγκεκριμένης ιστορίας έγιναν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Βούλας, στο Μάτι, και την Αερολέσχη Τατοΐου. Τα υποβρύχια γυρίσματα για την οπτικοποίηση της πτώσης του αεροπλάνου ήταν εξαιρετικά δύσκολα και θεαματικά, καθώς έγινε βύθιση προσομοίωσης αεροπλάνου και συμμετείχε ομάδα πιλότων και δυτών ασφαλείας, ενώ για τις υποβρύχιες λήψεις χρησιμοποιήθηκε ειδικός τεχνικός εξοπλισμός.

Η δεύτερη ιστορία που ενέπνευσε την επιτροπή για να την επιλέξει ανάμεσα στις 2.500 που υπέδειξε το κοινό είναι αυτή του Αλέξανδρου Φιλιππίδη. Η δύναμη της ψυχής του Διευθυντή του1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας αποδείχτηκε σωτήρια για έναν 14χρονο μαθητή του που έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια.

Ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης, κινητοποίησε τη μαθητική κοινότητα ολόκληρης της χώρας για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να δοθούν για την απαραίτητη χειρουργική επέμβαση και το κόστος της μετέπειτα θεραπείας και ο μικρός Ηλίας κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο. Ο Σάκης Ρουβάς συνάντησε τον Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη και μαζί του θα παρακολουθήσουμε βήμα – βήμα τις συγκλονιστικές προσπάθειες της πρωτοβουλίας του δασκάλου, που χάρισαν ξανά το χαμόγελο στον μικρό Ηλία.

Γνωρίστε τους «Ήρωες Ανάμεσά μας» και δείτε τον κόσμο μας… θετικά. Ακολουθεί η δεύτερη εκπομπή την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 22:15 με δύο νέες συγκλονιστικές ιστορίες.

Συντελεστές

 

Παρουσίαση: Σάκης Ρουβάς

Σκηνοθεσία: Κώστας Τριπύλας

Executive Producer: Γιάννης Καραγιάννης

Οργάνωση Παραγωγής: Αντώνης Μάτσος

Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κουμπή

Επιμέλεια Εκπομπής: Άννα Παπανικόλα

Ανάδείξτε και εσείς τους «Ηρωες Ανάμεσα μας» στέλνοντας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:patrisnews@gmail.com  την επιστολή που σας έχουμε επισυνάψει.

 
Με τη συνεργασία της εφημερίδας Πατρίς και το patrisnews.com
Μια πρωτοβουλία του ΑΝΤ1 

Όλη η επικαιρότητα