Αχαϊα

Εισαγγελέας: Δεν ξυλοκοπήθηκε ο νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Αγ.Στεφάνου

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα “ο 44χρονος κρατείτο στο πειθαρχείο των φυλακών, σε συνθήκες απομόνωσης”

“Ο 44χρονος κρατούμενος των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα δεν ξυλοκοπήθηκε από κανέναν”. Αυτό δήλωσε στο thebest.gr η Εισαγγελέας και Επόπτρια του σωφρονιστικού καταστήματος κυρία Χριστιάνα Φραγκιά.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα “ο 44χρονος κρατείτο στο πειθαρχείο των φυλακών, σε συνθήκες απομόνωσης, και  ο χώρος καταγράφεται από κάμερα.Το βίντεο δείχνει πως κανείς δεν τον χτύπησε”.

“Κανείς δεν άγγιξε τον κρατούμενο” ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Φραγκιά, η οποία απαντώντας στο ερώτημα για τις εμφανείς μελανιές στο σώμα του, τις απέδωσε στο ότι ο κρατούμενος βρέθηκε νεκρός  στο κρεβάτι ξαπλωμένος στην αριστερή του πλευρά και είχαν αρχίσει τα πτωματικά φαινόμενα.

Όσο για τα αίματα που εικονίζονται στο σεντόνι δίπλα από τη σορό του 44χρονου, η εισαγγελέας ανέφερε πως η ανακοπή ή πνευμονία προκαλεί αίμα από τη μύτη.

Σε κάθε περίπτωση φως στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο 44χρονου Έλληνα κρατούμενου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Να υπενθυμίσουμε ότι συγγενείς του νεκρού κρατούμενου που βρέθηκαν το πρωί στο Νοσοκομείο του Ρίου, έκαναν λόγο για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, επικαλούμενοι και τις φωτογραφίες που εικονίζουν μώλωπες στο σώμα του.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα