Categories: Κόσμος

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Share

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο σήμερα Δευτέρα (10/10). Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης κάνει λόγο για νεκρούς και τραυματίες, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne.

Νωρίτερα δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου. Aυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε μαύρο καπνό να βγαίνει από κτίρια.

Ο ήχος των εκρήξεων καταγράφηκε, μάλιστα, και στη ζωντανή μετάδοση του BBC από το Κίεβο.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 8:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Οι σειρήνες προειδοποίησης είχαν ηχήσει αρκετά λεπτά νωρίτερα.

Οι εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα έρχονται μια μέρα μετά τη δήλωση Πούτιν περί «τρομοκρατικής ενέργειας» αναφορικά με την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας, που σημειώθηκε το Σάββατο, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορεί τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Νέο βίντεο με την στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας:

Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα (10/10) θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, με την ανησυχία, σε παγκόσμιο επίπεδο, να εντείνεται για ισχυρά αντίποινα της Μόσχας κατά του Κιέβου.

Βομβαρδισμός πολυκατοικίας στη Ζαπορίζια – Πληροφορίες για τραυματίες

Νέος βομβαρδισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Ζαπορίζια (νότια) κατέστρεψε πολυώροφη πολυκατοικία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής των τοπικών αρχών στην ομώνυμη ουκρανική περιφέρεια, ο Ολεξάντρ Σταρούχ.

Πηγή: Reuters